Τα Reebok Classics γιορτάζουν 20 χρόνια Pump Fury

Μοιάζει να βγήκε από το μέλλον, το sneaker αυτό όμως έρχεται κατευθείαν από το παρελθόν, 20 χρόνια μεγαλύτερο αλλά απόλυτα ανανεωμένο. Το θρυλικό Instapump Fury κλείνει τα 20 και τα Reebok Classics δημιούργησαν, σε συνεργασία με το περιοδικό Sneaker Freaker, ένα επετειακό βίντεο για το σκοπό αυτό.   

Στο βίντεο, δύο βετεράνοι των sneakers, ο Steven Smith και ο Paul Litchfield συναντιούνται και πάλι, και αποκαλύπτουν μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν προσπαθώντας να μετατρέψουν το πολύπλοκο φουτουριστικό σχέδιο του Instapump Fury σε ένα γνήσιο sneaker. Ο Steven Smith, παραμένοντας ακόμη παθιασμένος με το με το Instapump Fury, παρουσιάζει το πρώτο σκίτσο που δημιούργησε αυτός και η ομάδα του για το παπούτσι και θυμάται εκείνη την εποχή λέγοντας: «Σχεδιάζοντας το παπούτσι αυτό, στόχος δεν ήταν να δημιουργήσουμε ένα iconic sneaker αλλά ένα διαφορετικό running παπούτσι. Εκείνη την εποχή, υπήρχε μία, χωρίς όρια, μάχη μεταξύ των εταιριών ως προς το ποιος θα μπορούσε να κατασκευάσει το πιο επαναστατικό παπούτσι! Έτσι, προέκυψε το Instapump Fury.»

Στα πλαίσια των 20 χρόνων, γνωστές sneaker boutiques, περιοδικά αλλά και sneaker stores από όλο τον κόσμο, συνεργάστηκαν με τα Reebok Classics και έδωσαν στο Instapump Fury τη δική τους δημιουργική εκδοχή.  Μερικές από τις συνεργασίες ήταν αυτή με το περιοδικό Milk, με τα καταστήματα Shoe Gallery (Florida - USA), Concept (Boston – USA), Highs & Lows (Αυστραλία) κ.α. Έτσι, μέσα από μία παγκόσμια γιορτή, το iconic sneaker γιόρτασε με ιδιαίτερο τρόπο τα γενέθλια του.

«Οι συνεργασίες αυτές είναι σίγουρα μία από τις πιο κολακευτικές και απροσδόκητα υπερήφανες στιγμές για μένα και για την ομάδα.", δηλώνει σχετικά ο Paul Litchfield, σήμερα Vice President του τμήματος Advanced Concepts της Reebok, δίνοντας έτσι έναν επίλογο στο βίντεο, το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον ιδιοκτήτη και εκδότη του περιοδικού Sneaker Freaker, Simon “Woody” Wood.

Λάτρης των sneakers, ο Simon Wood καταγράφει για πάνω από μία δεκαετία τη βιομηχανία των sneaker από τη βάση του την Αυστραλία. Μέσα από το βίντεο αυτό του δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσει την εμπειρία του εργοστασίου καθώς ήταν η πρώτη του επίσημη επίσκεψη σε εργοστάσιο παπουτσιών μεγάλου brand, κάτι για το οποίο νιώθει χαρούμενος ευχαριστώντας αντίστοιχα τη Reebok για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της στην Κίνα.

Τόσο το βίντεο αυτό (youtu.be/1y-ghTo8RUE), όσο και οι επετειακές σειρές του Instapump Fury έγιναν με πολύ πάθος και δημιουργικότητα από ανθρώπους που αγαπούν τα sneakers και θέλησαν να παρουσιάσουν το θρυλικό αυτό παπούτσι με τη δική τους οπτική.   

Vicky StoukiComment