Αναδιοργάνωσε την ντουλάπα σου με 5 απλά βήματα!

Αυτή είναι η εποχή που πρέπει να οργανώσουμε την ντουλάπα μας έτσι ώστε να έχουμε προσβάσιμα τα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά ρούχα/αξεσουάρ/παπούτσια και να τοποθετήσουμε τα χειμωνιάτικα στον κατάλληλο χώρο.  Άρα είναι ευκαιρία για να αναδιοργανώσουμε την ντουλάπα μας έτσι ώστε να έχουμε τα ρούχα που πραγματικά χρειαζόμαστε και να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα με τα ρούχα που διαθέτουμε.  Η αναδιοργάνωση της ντουλάπας είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.  γίνεται μία εύκολη και ευχάριστη διαδικασία.  Με 5 απλά βήματα μπορούμε να οργανώσουμε τέλεια την ντουλάπα μας ώστε η διαδικασία προετοιμασίας μας να γίνει πιο διασκεδαστική και δημιουργική!  

  1. Τοποθετούμε όλα τα ρούχα μας ανά ομάδα (tops, παντελόνια, φούστες, κτλ) πάνω στο κρεβάτι έτσι ώστε να τα βλέπουμε με μια ματιά.  
  2. Δοκιμάζουμε τα ρούχα που δεν έχουμε φορέσει για αρκετό καιρό έτσι ώστε να δούμε ποια από αυτά μας κάνουν και ποια όχι.  Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε ρούχα που μας πιάνουν τον χώρο μπορούμε να τα δωρίσουμε σε άλλους ανθρώπους και να τους κάνουμε ευτυχισμένους.
  3. Δημιουργούμε στιλιστικούς συνδυασμούς και στην συνέχεια δημιουργούμε μία λίστα με κομμάτια κλειδιά που μας λείπουν.  Πολλές φορές καταλήγουμε να έχουμε πολλά παρόμοια κομμάτια αλλά δεν έχουμε αυτά που χρειαζόμαστε.  Έτσι, προγραμματίζουμε τις επόμενες αγορές μας.
  4. Χωρίζουμε τα ρούχα μας ανά κατηγορία (για κάθε περίσταση πχ. tops για βραδινές εξόδους. casual t-shirts κτλ.).  Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε χρόνο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μας και την επιλογή του outfit.  Επίσης, αυτό μας βοηθάει να επιβεβαιώνουμε ότι διαθέτουμε τα κατάλληλα ρούχα ανάλογα με τις καθημερινές μας δραστηριότητες.   Διαβάστε το άρθρο Έχεις τα κατάλληλα ρούχα σύμφωνα με τις δραστηριότητες σου? 
  5. Τοποθετούμε τα ρούχα μας στην ντουλάπα ή στα συρτάρια ανά ομάδα (tops, πουκάμισα, ζακέτες, φούστες, κτλ) και ανά στιλιστική κατηγορία (casual, business, βραδινά, κτλ).  Με αυτόν τον τρόπο βρίσκουμε πιο εύκολα τα ρούχα μας ανάλογα με την περίσταση.  

Τώρα είμαστε έτοιμες/οι να δημιουργήσουμε ξεχωριστά looks!