Πως να επιλέξεις τα κατάλληλα γυαλιά για να απογειώσεις το look σου

Ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ που διαμορφώνουν και ολοκληρώνουν ένα look είναι τα γυαλιά οράσεως ή ηλίου.  Ειδικά στην περίπτωση που φοράμε γυαλιά οράσεως, τα γυαλιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης μας, άρα είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε τα κατάλληλα γυαλιά.  Τα γυαλιά διαμορφώνουν στυλ και είναι αγαπημένο αξεσουάρ κάθε fahionista.  Όμως για ένα επιτυχημένο look θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες όσον αφορά την επιλογή του σκελετού.  Οι επιλογές είναι πολλές και κάποιες φορές η επιλογή των κατάλληλων γυαλιών γίνεται μία αρκετά πολπλοκη διαδικασία αλλά ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες για κάθε σχήμα προσώπου επιτυγχάνεται η κατάλληλη επιλογή των γυαλιών.  

Οβάλ πρόσωπο:  Εάν έχουμε οβάλ σχήμα προσώπου οι περισσότεροι σκελετοί γυαλιών μας ταιριάζουν.  Ο τετραγωνισμένος σκελετός με έντονο γεωμετρικό σχήμα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός προσώπου με γωνίες.   Αποφεύγουμε ένα σκελετό μεγαλύτερο από το μέγεθος του προσώπου μας.

00startups.co     Home  »  Frames Ideas  » How To Pick The Right Glasses Frame For Your Face

00startups.co

Home » Frames Ideas » How To Pick The Right Glasses Frame For Your Face

Στρογγυλό πρόσωπο:   Επιλέγουμε σκελετό γυαλιών με έντονες γωνίες, κατά προτίμηση σε ορθογώνιο σχήμα εάν το πρόσωπο μας είναι στρογγυλό καθώς το πρόσωπο θα δείξει πιο λεπτό με γωνίες.   Επίσης, επιλέγουμε σκελετό σε σκούρο χρώμα (βάσει πάντα της χρωματικής σου παλέτας) ώστε να δοθεί έμφαση στον σκελετό και το πρόσωπο μας να δείξει με γωνίες.

Τετράγωνο πρόσωπο:  Εάν το πρόσωπο μας έχει έντονες γωνίες, προτιμάμε έναν οβάλ ή στρογγυλό σκελετό με έντονες καμπύλες ή σκελετό σε σχήμα πεταλούδας καθώς δημιουργεί  καμπύλες στο πρόσωπο μας.  Επίσης, επιλέγουμε σκελετό γυλιών που τα μπράτσα τους συνδέονται στο πάνω μέρος του σκελετού. 

Τριγωνικό πρόσωπο:  Επιλέγουμε ένα σκελετό γυαλιών που τονίζει το άνω μέρος του προσώπου μας εάν έχουμε τριγωνικό σχήμα προσώπου έτσι ώστε να προσθέσει όγκο,  να δημιουργήσει ένα καλοσχηματισμένο πρόσωπο και να εξισορροπήσει το άνω με το κάτω μέρος του προσώπου μας.  

Ορθογώνιο πρόσωπο:  Παρόμοια με το τετράγωνο πρόσωπο επιλέγουμε έναν σκελετό γυαλιών που τονίζει το κέντρο του προσώπου μας και το άνω χείλος μας έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός μικρότερου προσώπου.

Ρομβοειδές πρόσωπο:  Ο σκελετός γυαλιών που θα τονίσει τα ζυγωματικά μας και παράλληλα θα διατηρήσει την ισορροπία του σχήματος του προσώπου μας είναι ιδανικός για ένα ρομβοειδές πρόσωπο.  Επίσης, τα γυαλιά με λεπτό σκελετό είναι μία καλή επιλογή.