Φτιάχνουμε ντουλάπες; Να πως να οργανώσουμε τις ντουλάπες μας!

Αυτή είναι η καταλληλότερη εποχή για να τακτοποιήσουμε και να αναδιοργανώσουμε τις ντουλάπες μας.  Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία  αρκετά χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτεί προγραμματισμό για να ολοκληρωθεί με επιτυχία.  Μόλις ολοκλήρωσα την αναδιοργάνωση στις ντουλάπες μου, ήταν μία αρκετά απαιτητική διαδικασία αλλά η χαρά και η πληρότητα που νοιώθω με την ολοκλήρωση της διαδικασίας με ανταμείβει.   Πρόκειται για μία διαδικασία μέσα από την οποία θα ξεκαθαρίσουμε τα ροὐχα που πραγματικά έχουμε ανάγκη ώστε να ξεχωρίσουμε και να δωρίσουμε τα ρούχα που δεν χρησιμοποιούμε πλέον σε άλλους ανθρώπους που μπορούν να συνεχίσουν να το χαίρονται. 

Ας οργανώσουμε τα βήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να αναδιοργανώσουμε την ντουλάπα μας. 

 • Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία σχεδιάζουμε το που θα τοποθετήσουμε τι έτσι ώστε να αναδιοργανώσουμε τα ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια μας ανά κατηγορία.  Είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να γνωρίζουμε το που θα βρούμε κάθε τι εύκολα και γρήγορα.  Εάν έχουμε την δυνατότητα μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα ρούχα μας και ανά σεζόν. 

 • Στην συνέχεια, αρχίζουμε και αδειάζουμε κάθε ντουλάπα και συρτάρι ξεχωριστά τοποθετώντας τα πάνω στο κρεβάτι και δοκιμάζουμε τα ρούχα που δεν έχουμε φορέσει για αρκετό καιρό έτσι ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι μας κάνουν.  Στην συνέχεια τα διπλώνουμε ή τα κρεμάμε σε μία βοηθητική κρεμάστρα δαπέδου έτσι ώστε στην συνέχεια να τα τοποθετήσουμε στην ανάλογη κατηγορία.  

 • Καθαρίζουμε επισταμένα τις ντουλάπες και τα συρτάρια μας αφήνοντας τα ανοιχτά για λίγα λεπτά.

 • Ξεχωρίζουμε τα ρούχα που τυχόν χρειάζονται πλύσιμο ή σιδέρωμα.

 • Ξεχωρίζουμε τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα παπούτσια που δεν χρειαζόμαστε πλέον έτσι ώστε να τα δωρίσουμε.  Διπλώνουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια που θα δωρίσουμε ανά κατηγορία σε τσάντες που διευκολύνουν την μετακίνηση τους.

 • Καθώς ξεδιαλύνουμε τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα παπούτσια μας και πριν τα επανατοποθετήσουμε δημιουργούμε μερικά looks έτσι ώστε να 

 • Επίσης, είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε μερικά looks και να τα φωτογραφίσουμε έτσι ώστε να εντοπίσουμε τα κομμάτια που μας λείπουν.  

 • Δημιουργούμε μία wish list, μία λίστα με κομμάτια που θα πρέπει να αποκτήσουμε έτσι ώστε να έχουμε μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα.

 • Επανατοποθετούμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας ανά κατηγορία και ανά χρώμα στην νέα τους τοποθεσία.

 • Χωρίζουμε τα ρούχα μας ανά κατηγορία (για κάθε περίσταση πχ. tops για βραδινές εξόδους. casual t-shirts κτλ.).  Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε χρόνο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μας και την επιλογή του outfit.  Επίσης, αυτό μας βοηθάει να επιβεβαιώνουμε ότι διαθέτουμε τα κατάλληλα ρούχα ανάλογα με τις καθημερινές μας δραστηριότητες.   Διαβάστε το άρθρο Έχεις τα κατάλληλα ρούχα σύμφωνα με τις δραστηριότητες σου? 

 • Τοποθετούμε τα ρούχα μας στην ντουλάπα ή στα συρτάρια ανά ομάδα (tops, πουκάμισα, ζακέτες, φούστες, κτλ) και ανά στιλιστική κατηγορία (casual, business, βραδινά, κτλ).  Με αυτόν τον τρόπο βρίσκουμε πιο εύκολα τα ρούχα μας ανάλογα με την περίσταση.  

 • Εάν η κάθε ντουλάπα διαθέτει αρκετούς χώρους αποθήκευσης τότε μία λίστα που θα τοποθετήσουμε στην πόρτα της κάθε ντουλάπας θα μας βοηθήσει έτσι ώστε να γνωρίζουμε που μπορούμε να βρούμε κάθε κομμάτι.

Έχοντας μία οργανωμένη και πλέον λειτουργική ντουλάπα διευκολύνουμε την καθημερινότητα μας.   Και μην ξεχνάτε να δωρίσετε τα ρούχα και άλλα αξεσουάρ που δεν χρειάζεστε πλέον, ένα σημάδι είναι όταν έχετε να τα χρησιμοποιήσετε για περισσότερες από μία σεζόν.  Δώστε τα σε κάποιους άλλους που θα τους δώσετε χαρά και θα συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν.  Συνήθως δυσκολευόμαστε να τα αποχωριστούμε όπως καθετί άλλωστε αλλά θα έχουμε διπλό όφελος, θα νοιώθουμε ευεξία λόγω της προσφοράς μας και θα αποκτήσουμε περισσότερο χώρο.   Καλή Επιτυχία, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!!  

Photos Source: Pinterest