Μια μαρτυρία «φωτιά» θα μεταδώσει το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 00:30, η εκπομπή «Checkpoint Alpha».

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 00:30 στον Alpha

Σύμφωνα με κάτοικο της Αντιπάρου, ο φυγόδικος Χρήστος Καραβέλας – βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο της SIEMENS - όταν οι Αρχές τον καταζητούσαν στη Λατινική Αμερική, εκείνος είχε επισκεφθεί την πολυτελή βίλα του στην Αντίπαρο, όπου έφτασε με κότερο. Στην εκπομπή, ένας γείτονας περιγράφει προκλητικά στιγμιότυπα από τη «μεγάλη ζωή» του πρώην πανίσχυρου άνδρα της SIEMENS. Ο απεσταλμένος του «Checkpoint Alpha» στην Αντίπαρο εντόπισε τα ακίνητα στο νησί. Πώς τα εκμεταλλεύεται σήμερα η οικογένεια;

Ακόμη, η εκπομπή φιλοξενεί ένα πρόσωπο - κλειδί, το οποίο  βρίσκεται στο επίκεντρο του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου της μεταπολεμικής Ελλάδας, του σκανδάλου της SIEMENS.

Ο Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, ο μυστηριώδης γαλλοελβετός τραπεζίτης, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση, βραχιολάκι, μιλά στη Γιάννα Παπαδάκου για όλους και για όλα, λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη έναρξη της δίκης για τη SIEMENS.

Σε μια συγκλονιστική και αποκαλυπτική συνέντευξη, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι διαχειριζόταν τις μίζες της SIEMENS και των εξοπλιστικών, ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και περιγράφει, πώς και πού συναντούσε τους Έλληνες εμπλεκόμενους στα δύο μεγάλα σκάνδαλα, με ποιο τρόπο έπαιρνε τα χρήματα αλλά και ποιος ήταν ο ρόλος της ελβετικής τράπεζας στην οποία ήταν διευθυντικό στέλεχος.

Αναφέρεται, ακόμη, στην κατάσταση που βίωσε στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να αποφυλακιστεί και περιγράφει  με δραματικό τρόπο τις συνθήκες κράτησής του καθώς και την κοινωνική και προσωπική απομόνωσή του.

Ακόμη στην κάμερα της εκπομπής, μιλά, για πρώτη φορά ο Ηλίας Γεωργίου, ο άνθρωπος που υπέγραψε την επίδικη σύμβαση 8002 της SIEMENS με τον ΟΤΕ και αποκαλύπτει την πορεία του χρήματος προς τον πρώην υπουργό και σημερινό υπόδικο Τάσο Μαντέλη. 

Επίσης, στο «Checkpoint Alpha» μιλούν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, οι δικηγόροι Χριστόφορος Καπαρουνάκης και Σάκης Κεχαγιόγλου, ενώ προβάλλονται αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της SIEMENS στην Ελλάδα.

Στο στούντιο της εκπομπής, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου