Η ΜΟΥΜΙΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ (THE MUMMY: THE TOMB OF THE DRAGON EMPEROR) σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star

Η ΜΟΥΜΙΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ (THE MUMMY: THE TOMB OF THE DRAGON EMPEROR), η εκπληκτική περιπέτεια σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 22:00

Η μούμια επιστρέφει και ο κύκλος του αίματος ανοίγει και πάλι σε μια ταινία, που κόβει την ανάσα. O Ρικ Ο'Κόνελ, η σύζυγός του Έβλειν Κάρναχαν, ο κουνιάδος του Τζόναθαν και ο γιος του Άλεξ, επισκέπτονται την Άπω Ανατολή.  Όταν ο Άλεξ ξεθάβει τη μούμια ενός αδίστακτου Κινέζου Αυτοκράτορα, που κουβαλά εδώ και αιώνες την κατάρα μιας μάγισσας, καθώς και έναν αναρίθμητο πήλινο στρατό, που μοναδικός σκοπός του είναι η προστασία του ηγεμόνα του, τα πράγματα περιπλέκονται. Μετά από 2000 χρόνια η μούμια του Αυτοκράτορα «επανέρχεται στη ζωή», επιθυμώντας να κυριεύσει τον κόσμο. Ο Άλεξ μαζί με τους γονείς του αλλά και απρόβλεπτους συμμάχους, καλούνται να αποτρέψουν την καταστροφή…

  • Μετά την τεράστια επιτυχία των 2 πρώτων ταινιών, που έφτασαν σε εισπράξεις τα 800 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο, ο Μπρένταν Φρέιζερ επανέρχεται στο ρόλο του αρχαιολόγου, σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, παίζοντας ο ίδιος όλες τις δύσκολες σκηνές.
  • Όταν έγινε η πρόταση στον σκηνοθέτη Ρομπ Κοέν για την ταινία αυτή, ενθουσιάστηκε καθώς θα κατόρθωνε να συνδυάσει τα δύο μεγάλα του πάθη: τη σκηνοθεσία και την Κίνα. «Έχω τεράστια λατρεία για τον κινεζικό πολιτισμό και την ιστορία του. Από το λύκειο ακόμα, η Κίνα είχε κυριεύσει τη φαντασία και τα αναγνώσματά μου. Με εντυπωσίασαν πολλές δυναστείες, ιδίως οι Τανγκ και οι Μινγκ, που ανακάλυψαν την Ινδονησία, την Αφρική, την Ινδία και τα τεράστια πλοία τους, που μπορεί να είχαν φτάσει και μέχρι την Αμερική πριν από τον Κολόμβο. Μάλιστα, μου άρεσε ο πολιτισμός τους ακόμα περισσότερο αφότου σκηνοθέτησα την ταινία Dragon: The Bruce Lee Story και μια σειρά με τίτλο «Vanishing Son» σχετικά με δύο Κινέζους αδελφούς, που μεταναστεύουν στην Αμερική. Η ιδέα πως οι Πήλινοι Στρατιώτες είναι ουσιαστικά οι μούμιες, μου κίνησε το ενδιαφέρον. Η όλη υπόθεση αφορά στην ιστορία της Κίνας το 200 π.Χ και το 1946 και μάλιστα την προσεγγίζει με έναν πρωτότυπο τρόπο, με πολύ χιούμορ. Ήταν ευκαιρία να δω από κοντά την ιστορία της Μούμιας και τους υπέροχους χαρακτήρες, που δημιούργησε ο Στιβ Σόμερς. Τα πάντα υπάρχουν και τα προχωρώ παραπέρα, μακριά από την Αίγυπτο, στην καρδιά της Ασίας. Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια περιπέτεια για τους ήρωές μας, εντυπωσιακά Ασιατική.»
  • Τα γυρίσματα που κράτησαν 91 ημέρες, έγιναν σε Καναδά και Κίνα.
  • Όλοι οι ηθοποιοί προετοιμάστηκαν εντατικά για τις σκηνές μάχης με ειδικούς να τους εκπαιδεύουν επί μήνες.
  • Τη μουσική επένδυση της ταινίας έχει επιμεληθεί ο Ράντι Έντελμαν, υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για την πρωτότυπη μουσική της ταινίας «Ο τελευταίος των Μοϊκανών».

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρομπ Κοέν

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Μπρένταν Φρέιζερ, Τζετ Λι, Μαρία Μπέλο 

Vicky StoukiComment