Ένα μαγικό παραμύθι ελπίδας για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), με ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΛΥΒΙ του Γιώργου Δ. Λεμπέση

Μια “διαφορετική” νεράιδα, ένα ξεχωριστό παιδί, ένα μαγικό ταξίδι πάνω σε ένα  χρυσό μολύβι, ξεδιπλώνεται μέσα από την πένα του Γιώργου Λεμπέση και παίρνει ζωή μέσα από τις υπέροχες εικόνες της Όλγας Σεϊτανίδου.

Ένα από τα πιο συγκινητικά παραμύθια του Γιώργου Δ. Λεμπέση, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός,  γραμμένο με αγάπη για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), δίνει μαθήματα ζωής σε μικρούς και μεγάλους, χαρίζοντας χαρά, δύναμη και ελπίδα στα παιδιά που πάσχουν από μία απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.

«Ο Γιώργος ο Λεμπέσης έχει ένα μοναδικό χάρισμα να ντύνει με απίστευτη πλοκή τη φαντασία και αυτό να καταλήγει σε ένα μαγικό κείμενο! Ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Οργανισμού τόσο το συγγραφέα όσο και τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών που έχουν το δώρο της υγείας απέναντι στα λιγότερα τυχερά παιδιά, είναι ένας παράλληλος σκοπός του Οργανισμού μας τον οποίο υπηρετούμε με διάφορες δράσεις όπως και το Αστέρι της Ευχής που αυτή την εποχή θα το δείτε να κοσμεί σχολικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Εκεί κοντά θα βρίσκεται και το Χρυσό Μολύβι μας!» Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Λίγα λόγια για το βιβλίο: “Η Νεκταρία εύχεται να γνωρίσει τη νεράιδα Αλθέηα και να ζήσει μαζί της ένα ονειρεμένο ταξίδι. Η ευχή της πραγματοποιείται κι έτσι οι δυο τους, πάνω σε ένα χρυσό μολύβι, ταξιδεύουν σε μια χώρα που δεν υπάρχει στον χάρτη. Γνωρίζουν φανταστικά πλάσματα, όπως ο Γκλον Παπγιόν, και τα βοηθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Η Νεκταρία διαπιστώνει την τεράστια δύναμη που κρύβεται μέσα της και συνειδητοποιεί πόσο πολύ αξίζει να μάχεται κανείς για τη ζωή του, παρά τα μεγάλα ή μικρά εμπόδια... ”.

Επιβιβαστείτε και εσείς στο Χρυσό Μολύβι, παρέα με την Αλθέηα, την Νεκταρία και τον Γκλον Παπγιόν, για να ταξιδέψετε στο όνειρο και να παρακινήσετε τα παιδιά σας να προσπαθούν πάντα για να φτάσουν όσο πιο μακριά αντέχουν, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, γιατί όπως λέει και ο Γκλον Παπγιόν στη μικρή Νεκταρία: Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τις καταιγίδες , μάθε να χορεύεις στη βροχή…”

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα: “Διαβάζω παντού δημοσιεύματα και κριτικές να αναφέρουν το "Χρυσό Μολύβι" σαν το πιο όμορφο παραμύθι! Αυτό με κάνει περήφανο και χαρούμενο, γιατί έτσι, φαίνεται πώς θα πετύχει το σκοπό του! Θα δώσει χαρά και ελπίδα, στα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη απ’ τον καθένα μας. Σας ευχαριστώ!” 

 

Μέρος των εσόδων της παρούσας έκδοσης
θα διατεθεί στο
Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)