Οι εταιρείες METRO και Schneider Electric συνεργάζονται για την ενεργειακή διαχείριση με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποδοτικότερη λειτουργία των καταστημάτων

Μία ακόμη μεγάλη συνεργασία εγκαινίασε η 100% ελληνική εταιρεία METRO (στην οποία ανήκουν οι αλυσίδες My market και METRO Cash & Carry) με την πολυεθνική εταιρεία Schneider Electric που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού και μετρά 50 χρόνια στην αγορά της χώρας μας.

Η συνεργασία αυτή είναι στηριγμένη σε γερές βάσεις και τη χαρακτηρίζει η σχέση εμπιστοσύνης σε βάθος χρόνου που έχουν αναπτύξει οι δύο εταιρείες ως στρατηγικοί συνεργάτες. Οι εταιρείες έχουν στο παρελθόν συνεργαστεί άψογα σε ποικίλους τομείς, όπως:

 • Η ενεργειακή διαχείριση με κεντρικό σύστημα PME (Power Monitoring Expert). 

 • Η εγκατάσταση μετρητικού εξοπλισμού στα καταστήματα της METRO. 

 • Η ενεργειακή επισκόπηση δεδομένων (data mining) για τον εντοπισμό λύσεων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στα καταστήματα της εταιρείας. 

 • Η εκπαίδευση του προσωπικού με βάση το πρότυπο ISO50001 (Energy Management System). 

Τα αποτελέσματα της πολυετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Ανταποκρίνονται σε εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση του ανθρακικού αποτυπώματος και συνοψίζονται ως ακολούθως:

 • Εξοικονόμηση ενέργειας από την ορθολογική χρήση της ενέργειας κατά των ωρών ανοίγματος και κλεισίματος των καταστημάτων.

 • Ενδυνάμωση της ενεργειακής συνείδησης των εργαζόμενων της εταιρείας.

 • Δημιουργία ενεργειακά έξυπνων, «πράσινων» καταστημάτων με βέλτιστη λειτουργία κατανάλωσης ενέργειας και προηγμένη τεχνολογία για τη διασφάλιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους καταναλωτές.   

Με τη νέα συμφωνία συνεργασίας, οι σχέσεις των δύο εταιρειών περνούν σε νέα εποχή και διευρύνονται σε νέες κατηγορίες υπηρεσιών και ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν τόσο στη λειτουργία των καταστημάτων της METRO, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή με τη σειρά της στους καταναλωτές. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή και η ολιστική προσέγγιση ως προς την ενεργειακή διαχείριση επιβεβαιώνουν το υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης και των δύο μερών και τη συμβολή τους στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Ενδεικτικά, οι νέοι άξονες της μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών METRO και Schneider Electric περιλαμβάνουν εκτός των άλλων:

 • Την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής ανάλυσης δεδομένων με Artificial Intelligent αλγόριθμους (Facility + Power Advisor).

 • Την αναβάθμιση των ενεργειακών λογισμικών PME για τη διατήρησή τους στην αιχμή της τεχνολογίας.

 • Την εισαγωγή κατάλληλων φίλτρων αρμονικών παραμορφώσεων, πεδίων αντιστάθμισης πυκνωτικών διατάξεων, μετασχηματιστών ελαίου, νέων μετρητικών συσκευών Powertag για την κάλυψη επικεντρωμένων καταναλώσεων.

 • Τη συμμετοχή σε μελέτες και έρευνες στον τομέα της βέλτιστης λειτουργίας των ψυγείων που διεξάγει η METRO, με αξιοποίηση τρέχοντος υλισμικού της Schneider Electric καθώς και πειραματικών διατάξεων που βρίσκονται σε φάση Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D). 

 • Την εγκατάσταση φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα στα σημεία που εκμεταλλεύεται η METRO και πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και πολλά ακόμη.

Με καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες από την Schneider Electric, η METRO γίνεται Future Ready και προετοιμάζεται για τις ανάγκες του μέλλοντος.

Σχετικά με την Schneider Electric

Η Schneider Electric πρωτοπορεί στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Διαχείρισης Ενέργειας και του Αυτοματισμού στις Κατοικίες, τα Κτίρια, τα Data Center, τις Υποδομές και τις Βιομηχανίες. Με παγκόσμια παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, η Schneider είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στη Διαχείριση Ισχύος – Μέση Τάση, Χαμηλή Τάση και Ασφαλή Τροφοδοσία Ισχύος καθώς και στα Συστήματα Αυτοματισμού. Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για βελτίωση της απόδοσης, που συνδυάζουν την ενέργεια τον αυτοματισμό και το λογισμικό. Στο παγκόσμιο Οικοσύστημά μας, συνεργαζόμαστε με το μεγαλύτερο δίκτυο Συνεργατών, Integrators και Developers σε μία Ανοιχτή Πλατφόρμα που προσφέρει έλεγχο σε πραγματικό χρόνο και λειτουργική απόδοση. Πιστεύουμε πως οι σπουδαίοι άνθρωποι και συνεργάτες μας είναι αυτοί που κάνουν τη Schneider μία κορυφαία εταιρεία και πως η δέσμευσή μας για Καινοτομία, Διαφορετικότητα και Βιωσιμότητα διασφαλίζει ότι η ιδέα Life Is On μπορεί να γίνει πραγματικότητα παντού, για όλους και για κάθε στιγμή. www.se.com/gr 

Σχετικά με τη METRO AEBE

H METRO AEBE είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1976 με την επωνυμία METRO Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ειδών Διατροφής και Οικιακής Χρήσεως και το διακριτικό τίτλο METRO. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων:  τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, με 49 σημεία σε όλη την Ελλάδα και τα καταστήματα λιανικής My market με δίκτυο 225 καταστημάτων σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Σήμερα, απασχολεί πάνω από 10.600 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, η εταιρεία δραστηριοποιείται με συνέπεια και αξιοπιστία στην ελληνική αγορά. Βασικό σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σεβασμός στον πελάτη, η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών της, το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με πολλαπλούς και πολυδιάστατους τρόπους. www.metro.com.gr

Hashtags: #LifeIsOn #EnergyManagement #Sustainability