«Παράδοση από την Αρχή» απόψε στο VICE SPECIALS

Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 01:45, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Παράδοση από την Αρχή».

Η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία σε παραδοσιακά επαγγέλματα που βασίζονται σε τέχνες, μερικά από τα οποία επιβιώνουν μέχρι σήμερα, χωρίς να είναι τόσο αναγκαία. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ορισμένα από αυτά αναβιώσαν με τη σύγχρονη εκδοχή τους.

Το VICE συνάντησε τεχνίτες και νέους επιχειρηματίες που επιλέγουν επαγγέλματα τα οποία έχουν ως βάση τις παραδοσιακές, χειροποίητες τέχνες και συνδυάζουν παράλληλα την τεχνολογία. 

Γνωρίζουμε τέσσερα από αυτά: την υφαντική μέσα από έναν ηλεκτρονικό αργαλειό, την ελληνική ξυλοναυπηγική σε ένα από τα τελευταία παραδοσιακά ναυπηγεία, την τέχνη του σαμαριού και την εγχώρια οργανοποιία. Αρκετές από αυτές τις τέχνες δεν διδάσκονται αλλά μαθαίνονται εμπειρικά, από παλιούς τεχνίτες ή μέσα από το διαδίκτυο. 

Τέλος, μαθαίνουμε τους λόγους που οι νέοι επιλέγουν να κάνουν κύρια ενασχόλησή τους μια παραδοσιακή τέχνη και πώς αυτή παίρνει μια σύγχρονη μορφή στην κοινωνία. 

Έρευνα/Παραγωγή: Νιόβη Αναζίκου

Διευθυντής Φωτογραφίας: Θοδωρής Κωνσταντίνου

Κάμερα: Δημήτρης Ζιβόπουλος

Ήχος (Θεσσαλονίκη): Τάσος Καραδέδος

Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr