3 Συμβουλές για να κάνετε μια καταπληκτική πρώτη εντύπωση

Όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση: «ποτέ δεν έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνουμε μια πρώτη καλή εντύπωση». Οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό είναι αληθές. Η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται γρήγορα (συνήθως στο πρώτο δευτερόλεπτο) και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, ακόμα και όταν η λογική λέει πως θα έπρεπε.

Αν είστε λοιπόν στη φάση που θέλετε έναν καινούριο σύντροφο και μια σχέση τότε η πρώτη εντύπωση που θα κάνετε είναι απολύτου σημασίας. Είναι δίκαιο; Σίγουρα όχι! Είναι όμως η πραγματικότητα.

Βεβαίως και τα συναισθήματα αναπτύσσονται στο βάθος του χρόνου καθώς δυο άνθρωποι γνωρίζονται καλύτερα, όμως η πρώτη εντύπωση καθορίζει το αν θα σας δοθεί η ευκαιρία για μια δεύτερη γνωριμία. Ως coach έχω παρατηρήσει πως πολλές ποιοτικές γυναίκες χάνουν αυτή την ευκαιρία γιατί απλά υποτιμούν τη σημασία της πρώτης καλής εντύπωσης.

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε την πρώτη καλή εντύπωση που θα σας δώσει την ευκαιρία να περάσετε από το στάδιο της πρώτης γνωριμίας στο επόμενο,.

Γίνετε όσο πιο όμορφη γίνεται

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα μπαρ. Δύο άντρες μπαίνουν μέσα. Ο ένας είναι καλοντυμένος, δείχνει καθαρός, υγιής, αθλητικός και περιποιημένος. Ο άλλος φοράει μια μεγάλη μπλούζα με λεκέδες, είναι υπέρβαρος, αχτένιστος και αξύριστος. Ποιόν θα επιλέγατε;

Έρευνες έχουν δείξει ότι την απόφαση για το αν μας ενδιαφέρει κάποιος την παίρνουμε μέσα σε δευτερόλεπτα. Όπως καταλαβαίνετε ο χαρακτήρας δεν μπορεί να παίζει ρόλο σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε η εξωτερική εμφάνιση παίζει τον πρώτο ρόλο όταν πρωτοσυναντάτε κάποιον.

Οπότε να προσέχετε την εμφάνισή σας σε κάθε σας έξοδο. Ντυθείτε μοντέρνα, σχετικά με την περίσταση και με τρόπο που να σας κολακεύει. Φροντίστε τα μαλλιά σας και το make up σας. Αν χρειάζεται αλλάξτε το χτένισμά σας, ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας, ασκηθείτε και κάντε ό,τι μπορείτε για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

Ίσως αυτά όλα να σας φαίνονται πολύ επιφανειακά και να σκέφτεστε ότι ο εσωτερικός κόσμος και ο χαρακτήρας μετρούν περισσότερο. Έχετε δίκιο! Όμως το να είστε «στις ομορφιές σας» θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα και σίγουρα θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τις πρώτες εντυπώσεις. Είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για περισσότερες συναντήσεις και για μια γνωριμία με μεγαλύτερο βάθος. Μπορείτε πάντα να παραμείνετε ο εαυτός σας απλά στην καλύτερη έκδοσή του.

Η σωστή «γλώσσα του σώματος»

Βλέπετε δυο γυναίκες να μπαίνουν σε ένα μπαρ. Η μια με το κεφάλι ψηλά, χαμογελαστή, γεμάτη αυτοπεποίθηση πάει κάθετε στο μπαρ και παραγγέλνει ένα ποτό. Η άλλη με το κεφάλι κατεβασμένο κάθετε σε ένα απομονωμένο τραπέζι, σταυρώνει τα πόδια της και αρχίζει να κοιτά το κινητό της. Σε ποια θα θέλατε να μιλήσετε;

Η γλώσσα του σώματος παίζει μεγάλο ρόλο στην δημιουργία μιας πρώτης καλής εντύπωσης. Αν θέλετε να δείχνετε ανοιχτή στην επικοινωνία, επικοινωνήστε το με τη στάση σας:

·        Μην σταυρώνετε τα πόδια σας ή τα χέρια σας

·        Χαμογελάστε συχνά, πάρτε μέρος στη συζήτηση, ακουμπήστε ελαφρά το άτομο που συνομιλείτε και σας ενδιαφέρει

·        Απομακρύνετε αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά σας και λειτουργούν σαν τοίχος

Αν αντιθέτως θέλετε να αποφύγετε κοινωνικές επαφές κάντε ακριβώς τα αντίθετα.

Να είστε ευχάριστη, έξυπνη και θετικά μοναδική

Η προσωπικότητα και το πώς επικοινωνείτε είναι εξίσου σημαντικά. Όσο πιο ενδιαφέρουσα είστε τόσο πιο εύκολα θα κερδίσετε τις εντυπώσεις. Φανταστείτε έναν όμορφο άντρα που δεν έχει τίποτα να πει και έναν λιγότερο γοητευτικό που όμως έχει χιούμορ και μιλάει για θετικά πράγματα. Ποιόν θα θέλατε να ξανασυναντήσετε;

Μπορεί να είστε όμορφη και ελκυστική, αν όμως η προσωπικότητά σας δεν συμβαδίζει με την εικόνα σας, τότε το ενδιαφέρον του συνομιλητή σας θα μειωθεί.

Το να είστε ευχάριστη σημαίνει να προκαλείται την αίσθηση της ευχαρίστησης σε όσους βρίσκονται γύρω σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρκετά προβλήματα στη ζωή τους. Η συναναστροφή με έναν θετικό και ευχάριστο άνθρωπο σίγουρα θα είναι ευπρόσδεκτη.

Η εξυπνάδα είναι επίσης σημαντική. Δεν χρειάζεται να κάνετε την έξυπνη με υπερβολικό τρόπο, απλά δείξτε ότι βρίσκεστε στο μέσο όρο.

Αν έχετε κάτι που σας κάνει μοναδικές αναδείξτε το. Σίγουρα θα σας κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.

Να θυμάστε ότι μια περιποιημένη εμφάνιση και μια θετική διάθεση μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Καλή επιτυχία!

 Source: Women WOW

Πέρρυ Γερμάνη

Life, Business & Executive Coach και Trainer

Vicky StoukiComment