Το μυστικό της επιτυχίας

Ένας νεαρός άνδρας ρώτησε τον Σωκράτη το μυστικό της επιτυχίας. Ο Σωκράτης τότε του ζήτησε να τον συναντήσει το επόμενο πρωί κοντά στο ποτάμι. Το άλλο πρωί, όταν συναντήθηκαν, ο Σωκράτης ζήτησε από το νεαρό να περπατήσει μαζί του προς το ποτάμι. Όταν το νερό τους έφτασε μέχρι το λαιμό, ο Σωκράτης ξάφνιασε το νεαρό άνδρα όταν τον βούτηξε στο νερό. Το αγόρι πάλευε να βγει αλλά ο Σωκράτης ήταν δυνατός και τον κρατούσε κάτω από το νερό μέχρι που άρχισε να μελανιάζει.

Τότε ο Σωκράτης έβγαλε το κεφάλι του έξω από το νερό και το πρώτο πράγμα που έκανε ο νεαρός ήταν να πάρει μια βαθιά ανάσα. Τότε Σωκράτης τον ρώτησε: «Τι ήθελες πιο πολύ απ’ όλα όταν ήσουν κάτω από το νερό;” Το αγόρι απάντησε: “Αέρα” και ο Σωκράτης του είπε: “Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Όταν θέλεις την επιτυχία τόσο έντονα όσο ήθελες τον αέρα, τότε θα την αποκτήσεις. Δεν υπάρχει άλλο μυστικό…”

Το κίνητρο για την επιτυχία προέρχεται από την έντονη επιθυμία να πετύχουμε ένα σκοπό. Ο Ναπολέον Χίλ έγραψε: “Όταν το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει μια ιδέα, τότε μπορεί και να την πετύχει.”

Όπως μια μικρή φωτιά δεν μπορεί να μας ζεστάνει, έτσι και μια αδύναμη επιθυμία δεν μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα αποτελέσματα …

 Source: Women WOW

 

Πέρρυ Γερμάνη

Life, Business & Executive Coach και Trainer

Vicky StoukiComment