Πώς να αποκτήσετε αυτό που θέλετε

Πώς να αποκτήσω αυτό που θέλω; Έχετε ακούσει την έκφραση, “Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε.” Η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει: “Αν κοιτάξεις ένα δέντρο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τότε θα κινηθεί”. Βλέπουμε ό,τι θέλουμε να δούμε.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τίποτα δεν ελέγχει πιο πολύ την ζωή μας από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Ζούμε τη ζωή του προσώπου που βλέπουμε στον καθρέφτη. Είμαστε ό, τι νομίζουμε ότι είμαστε. Αν δεν σας βλέπετε ως επιτυχημένες τότε δεν θα γίνετε επιτυχημένες. Αυτό στο οποίο εστιάζουμε και πιστεύουμε, αυτό και υλοποιούμε. Δεν μπορείτε να είστε κάτι αν δεν μπορείτε να το δείτε. Η ζωή σας είναι περιορισμένη στο όραμά σας. Αν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, θα πρέπει να αλλάξετε το όραμά σας για τη ζωή σας!

Όταν το 1976 ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Schwarzenegger: “Τώρα που αφήνετε πίσω σας το bodybuilding τι σκοπεύετε να κάνετε;” εκείνος απάντησε: “Να γίνω ο νούμερο 1 ηθοποιός του Hollywood.” Ο δημοσιογράφος απόρησε από την απάντησή του, μια και τότε ακόμα ήταν άγνωστος, δεν ήξερε να παίζει και τα αγγλικά του ήταν φτωχά. Τον ρώτησε λοιπόν πώς σκόπευε να το πετύχει. Εκείνος απάντησε: «Με τον ίδιο τρόπο που έγινα ο #1 bodybuilder στον κόσμο. Πρώτα θα δημιουργήσω ένα όραμα για το ποιος θέλω να είμαι και μετά θα αρχίσω να ζω σαν να το έχω ήδη πετύχει.» Την συνέχεια την γνωρίζετε …

Εσάς ποιο είναι το όραμά σας για τη ζωή σας?

Source: Women WOW

Πέρρυ Γερμάνη

Life, Business & Executive Coach και Trainer

 

Vicky StoukiComment