Αποκτώντας αυτοπεποίθηση!

Όλες μας έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή μας τη συμβουλή: «Έχε αυτοπεποίθηση, είναι πολύ σημαντική!». Τι μπορεί όμως να σημαίνει αυτό για μια γυναίκα που δεν την έχει ή δεν την είχε ποτέ;

Όλες μας ξέρουμε πώς φαίνονται και φέρονται οι γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση και όλες μας έχουμε στον κοινωνικό μας κύκλο εκείνη τη φίλη, τη γεμάτη αυτοπεποίθηση που φαίνεται να πετυχαίνει ό,τι θέλει στη ζωή. Λάμπει, όλοι την λατρεύουν, όπου βρεθεί κερδίζει την προσοχή, έχει την καλή δουλειά, τον καλό σύντροφο, πολλούς φίλους …

Το θέμα λοιπόν είναι πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε όταν δεν την έχουμε;

Ασκηθείτε

Όταν ασκήστε το σώμα σας εκκρίνει ένα κοκτέιλ από ενδορφίνες που σας δίνουν το αίσθημα της ευχαρίστησης. Όταν ολοκληρώσετε το πρόγραμμά σας θα νιώθετε ότι έχετε κάνει κάτι εποικοδομητικό ενώ συγχρόνως «προγραμματίζετε» τον εαυτό σας να μεταφέρει αυτή τη διάθεση και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Μετά από ένα διάστημα και όταν τα αποτελέσματα της άσκησης φανούν στο σώμα σας και στο πόσο πιο υγιείς αισθάνεστε, τότε η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί.

Μάθετε πώς να ντύνεστε καλύτερα

Αν δεν ασχοληθήκατε ποτέ με τη βελτίωση της γκαρνταρόμπας σας, τότε ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει στην αυτοπεποίθησή σας. Όλα, από το στυλ των ρούχων που φοράτε μέχρι το χρώμα των γυαλιών σας επηρεάζει το πώς σας βλέπουν οι άλλοι. Όταν το πώς θέλετε να φαίνεστε συντονίζεται με το πώς πραγματικά σας βλέπουν οι άλλοι, τότε η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί.

Πάρτε στάσεις που δηλώνουν αυτοπεποίθηση

Το πώς νιώθουμε επηρεάζεται άμεσα από τη στάση του σώματός μας. Μερικές στάσεις που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση:

 

 

Μιλήστε για κάτι που γνωρίζετε καλά

Όλες μας γνωρίζουμε ή είμαστε καλές σε κάτι. Ακόμα και αν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κάτι που να κάνετε καλά, είμαι σίγουρη ότι αν το σκεφτείτε καλύτερα θα βρείτε κάτι που κάνετε πολύ καλά και σας αρέσει απλά ίσως δεν το θεωρείτε σημαντικό. Όταν βρίσκεστε με άλλους επιδιώξτε να μιλήσετε για αυτό το θέμα και θα νιώσετε την αυτοπεποίθησή σας να αυξάνει.

Βελτιώστε αυτά που δεν σας αρέσουν στον εαυτό σας

Συχνά επιδιώκουμε να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας λέγοντας στον εαυτό μας ότι είναι απλά θέμα τρόπου σκέψεις. Όμως η αλήθεια είναι ότι όσο και αν δεν μας αρέσει να το παραδεχόμαστε, μερικές φορές πρέπει όντως να βελτιώσουμε κάτι στον εαυτό μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα ή κάνουμε κάτι λάθος. Απλά αν θέλω να νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά όταν παίζω κιθάρα τότε θα πρέπει απλά να εξασκηθώ περισσότερο. Αν θέλω να παίρνω μέρος σε επαγγελματικές συζητήσεις με άνεση τότε θα πρέπει να διαβάσω και να μάθω περισσότερα.

Νιώστε καλύτερα και αναγνωρίστε αυτό που είστε σήμερα

Πολλές φορές και ειδικά οι γυναίκες, έχουμε την τάση να υποτιμάμε αυτά που κάνουμε καλά και να υπερεκτιμούμε αυτά στα οποία δεν είμαστε καλές. Αναγνωρίστε τα δυνατά σας σημεία και δείτε τις αδυναμίες σας στο πραγματικό τους μέγεθος. Ελέγξτε τις σκέψεις σας και την εσωτερική σας φωνή που σας λέει ότι δεν αξίζετε. Αναγνωρίστε και νιώστε περήφανη γι’ αυτά στα οποία είστε δυνατή και βελτιώστε τα υπόλοιπα.

Όλες μας είμαστε μοναδικές και ιδιαίτερες έτσι πως είμαστε σήμερα. Μπορούμε απλά να βελτιωθούμε για να γίνουμε αυτό που ιδανικά θα θέλαμε να είμαστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν αξίζουμε. Πιστέψτε σε εσάς και δράστηριοποιθείτε προκειμένου να δημιουργήσετε την εικόνα που ονειρεύεστε για τον εαυτό σας και τη ζωή σας.

Source: Women WOW

 

Πέρρυ Γερμάνη

Life, Business & Executive Coach και Trainer

Vicky StoukiComment