Στις 20 Μαΐου οι δρόμοι κλείνουν για να ανοίξουμε καινούριιους … στον αγώνα ενημέρωσης για την «ενδομητρίωση»!

Στις 20 Μαΐου 2017, τρέχουμε όλοι μαζί στον Πειραιά για καλό σκοπό! Συμμετέχουμε στο Endomarch Piraeus Night Run by Stoiximan.gr” για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την Ενδομητρίωση, τη χρόνια γυναικεία πάθηση που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως!

Το “ENDOMARCH PIRAEUS NIGHT RUN by Stoiximan.gr  πραγματοποιείται από την ΑμΚΕ AWARE στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος “Endomarch Worldwide” που δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις & χώρες του κόσμου και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για αυτή την ‘άγνωστη’ και ‘ύπουλη’ γυναικολογική πάθηση. Μία στις δέκα γυναίκες παγκοσμίως υποφέρουν καθημερινά από Ενδομητρίωση ενώ άλλες δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από αυτήν!

Η ευαισθητοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση, την περίθαλψη αλλά και τη σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία. Μπορούμε μαζί να απαλύνουμε τον πόνο και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των γυναικών που πάσχουν.

Τρέχουμε μαζί… στο 1o Night Run του Πειραιά, το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 20:00 για 5 ή 10 χιλιόμετρα! Αλλιώς περπατάμε για 2.5 χιλιόμετρα! Κόστος συμμετοχής από 5 ευρώ.

Ευαισθητοποιούμαστε και ευαισθητοποιούμε… για να βάλουμε τέλος στην άγνοια και να αντιμετωπίσουμε την Ενδομητρίωση και την γυναικεία υγεία σωστά!

Δήλωσε Συμμετοχή στο www.endomarch.gr μέχρι τις 15 Μαΐου!

Instagram: endomarch_greece, Facebook: Endomarch Greece, email: info@endomarch.gr

     

Ονομαστικός Χορηγός: Stoiximan.gr                                                                                                         

Μέγας Χορηγός: Protergia

Επίσημος Χορηγός: ΠΑΕ Ολυμπιακός                                                                                                                    Χορηγός: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Υπό την Αιγίδα: Δήμος Πειραιά, ΟΠΑΝ, Destination Piraeus

Μέρος των Εσόδων του "Endomarch Piraeus Night Run/March by Stoiximan.gr" θα δοθούν και στον "ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ" του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! Η Δράση με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει να στηρίξει φέτος - εκτός από την ενημέρωση για την Ενδομητρίωση και τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις - και μια σημαντική προσπάθεια προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας. Μια εξίσου σημαντική προσπάθεια για τις γυναίκες στην οποία αξίζει να συνεισφέρουμε!

[Την Δράση “Endomarch Greece” υπογράφει ο Επικεφαλής του Κινήματος στην Ελλάδα & Δημιουργός της AμΚΕ “ΑWARE” κ. Γεώργιος Χείλαρης - Χειρουργός, Γυναικολόγος - Ογκολόγος – M.D., FΑCOG, www.hilaris.org]

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Τι είναι η Ενδομητρίωση;

Η Ενδομητρίωση είναι μια γυναικολογική πάθηση, η οποία προσβάλλει 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας παγκοσμίως. Ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας και συχνά δεν δίνει ορατά συμπτώματα! Η διάγνωση δεν είναι εύκολη και η ασθένεια εντοπίζεται συνήθως μόνο μετά από αποτυχημένες προσπάθειες σύλληψης. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως η ασθένεια ή/και η λάθος διάγνωσή της μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως ισχυρούς πόνους, ανεπάρκεια οργάνων και άλλες παρενέργειες που ενδέχεται να αποδειχθούν απειλητικές ακόμη και για την ίδια τη ζωή μιας νέας γυναίκας!