Η ZARA HOME & O SIMON COSTIN παρουσιάζουν «LA GRANDE ILLUSIONE» στην Έκθεση Επίπλου 2017

Η αλυσίδα συνεργάστηκε με τον σύγχρονο σκηνογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή Simon Costin για τη δημιουργία μίας προσωρινής σύνθεσης στο κατάστημα της Plaza San Babila στο Μιλάνο.

Ο βρετανός Simon Costin ξεχωρίζει για την εκπληκτική καλλιτεχνική σκηνογραφία της δουλειάς του, μέσα από την οποία η δημιουργικότητα του κόσμου της τέχνης μεταφέρεται στα editorial μόδας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Αναζητώντας έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη, αυτή τη φορά ο Simon παίρνει αφορμή από μια σειρά χαρακτικών του 18ου αιώνα που παρουσιάζουν πρόσωπα ντυμένα με χειροποίητα υφάσματα και κουζινικά σκεύη που αντιπροσωπεύουν το επάγγελμά τους. Με αυτό το σημείο αναφοράς ο σκηνογράφος φαντάστηκε μοντέλα ντυμένα με είδη της κολεξιόν Spring Summer 2017 της Zara Home. Τα αντικείμενα και τα υφάσματα της αλυσίδας δίνουν ζωή στη σύνθεση δημιουργώντας ένα κόσμο μαγικό, ένα σύμπαν παραμυθένιο.

Η συνεργασία αυτή ολοκληρώνεται με την παρέμβαση ενός ακόμα ταλαντούχου καλλιτέχνη από τη Βρετανία, του φωτογράφου Tim Walker. Στα ενσταντανέ πρωταγωνιστεί ως μοντέλο η Irina Liss, ενώ ξεχωρίζουν και οι ανθισμένες δημιουργίες του Thierry Boutemy, ενός από τους πιο διαπρεπείς floral artists στον χώρο της τέχνης, της μόδας και του κινηματογράφου.