Η πιο αγαπημένη μαύρη μπύρα Guinness® προσκαλεί και φέτος τους φίλους της να γιορτάσουν την Ημέρα του Άγιου Πατρικίου με το δικό της μοναδικό τρόπο

Στις 17 Μαρτίου η Guinness® δίνει το πιο εορταστικό ραντεβού με περισσότερους από 70 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε όλοι μαζί να γιορτάσουν, για ακόμη μία χρονιά, την ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Από το Δουβλίνο μέχρι την Αθήνα, από το Λονδίνο μέχρι τη Λίμα του Περού, από το Παρίσι μέχρι το Σύδνεϋ και τη Στοκχόλμη και από τη Μόσχα μέχρι το Μοντσερράτ, ο ετήσιος εορτασμός θα απλωθεί και στις 6 ηπείρους προσκαλώντας όλους τους λάτρεις της Guinness® να γιορτάσουν το πνεύμα της πραγματικής ιρλανδικής φιλίας!

Η Ελλάδα για ακόμη μία χρονιά, αποτελεί έναν από τους βασικούς σταθμούς της γιορτής, καθώς η Guinness® δίνει την ευκαιρία στους φίλους της να γιορτάσουν το μοναδικό θεσμό με τα κατάλληλα εφόδια!

Αναλυτικότερα, η πιο αγαπημένη μαύρη μπύρα θα προσφέρει το σήμα κατατεθέν της γιορτής, το επετειακό καπέλο St Patricks, σε όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Αγίου Πατρικίου με τη Guinness® σε επιλεγμένα στέκια.

Παράλληλα, μέσα από τη σελίδα της στο facebοοκ, η Guinness® επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους τυχερούς που θα κερδίσουν μοναδικά δώρα μέσα από mini διαγωνισμούς.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Guinness® στο Facebook, πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς, ανακαλύψτε τα μέρη που θα γιορτάσουν τη St Patricks Day, προσκαλέστε τους φίλους σας για να γιορτάσετε μαζί τους και  ενωθείτε με την πιο μεγάλη παρέα σε όλο τον κόσμο που θα απογειώσει το φετινό εορτασμό του Αγίου Πατρικίου!

https://www.facebook.com/GuinnessGreece

 

Γνωρίζατε ότι…?

  • Το αληθινό όνομα του Αγ. Πατρικίου δεν ήταν Patrick, αλλά Maewyn Succat.
  • Για πολλά χρόνια, το μπλε ήταν το χρώμα που σχετιζόταν περισσότερο με τον Αγ. Πατρίκιο καθώς το πράσινο θεωρείτο κακότυχο. Το μπλε του Αγ. Πατρικίου ήταν το χρώμα σύμβολο της Ιρλανδίας για πολλά χρόνια ενώ το Ιρλανδικό Προεδρικό Λάβαρο είναι ακόμα και σήμερα μπλε.
  • Η Ημέρα του Αγ. Πατρικίου δεν είναι εθνική γιορτή μόνο στην Ιρλανδία. Είναι εθνική γιορτή και στο νησί Μοντσερράτ της Καραϊβικής, ένα μικρό νησί 4,000 κατοίκων που αποτέλεσε προορισμό πολλών Ιρλανδών μεταναστών κατά τον 17ο αιώνα.
  • Η Ημέρα του Αγ. Πατρικίου έχει εορταστεί και στο διάστημα, και μάλιστα δύο φορές. Το 2011 ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός φιλοξένησε μια γιορτή με την Ιρλανδο-αμερικανίδα αστροναύτη Catherine Coleman να παίζει μια φλογέρα 100 ετών και να σφυρίζει με μια σφυρίχτρα την ώρα που αιωρούταν στο διάστημα. Το 2013 ο αστροναύτης Chris Hadfield γιόρτασε την Ημέρα του Αγ. Πατρικίου φωτογραφίζοντας την Ιρλανδία από το διάστημα τραγουδώντας το τραγούδι «Danny Boy»
  • Η πρώτη παρέλαση προς τιμήν του Αγ. Πατρικίου δεν έγινε στην Ιρλανδία αλλά στις ΗΠΑ. Σήμερα οι παρελάσεις λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο τιμώντας τον προστάτη-άγιο της Ιρλανδίας στο Μόναχο, στο Λονδίνο, στο Μάντσεστερ, στο Μπέρμινγκχαμ, στο Μπέλφαστ, στο Μπουένος Άιρες, στο Τόκιο και στο Σύδνεϋ.
  • Πάνω από 13 εκατ. Pints GUINNESS καταναλώνονται στον κόσμο την Ημέρα του Αγ. Πατρικίου.
  • Κατά μέσο όρο, μια ιρλανδική pub ανοίγει κάθε μέρα κάπου στον κόσμο.
  • H GUINNESS παρασκευάζεται σε 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιρλανδίας, όπου παρασκευάζεται από το 1759 στην ιστορική ζυθοποιία St. James Gate στο Δουβλίνο.
  • Η ζυθοποιία St. James Gate παράγει 4,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα GUINNESS κάθε χρόνο.
Vicky StoukiComment