Zara Home Fall Winter 2014

Η Zara Home παρουσιάζει μία collection που πηγάζει από τα πιο όμορφα παραμύθια της ιστορίας των βιβλίων. Σαν να ήταν βγαλμένα από μια βιβλιοθήκη, κάθε μία από τις συλλογές εμφανίζει τις πινελιές της ιστορίας, του πολιτισμού και της τέχνης. Αυτά τα μικρά κομμάτια της λογοτεχνίας παρουσιάζονται με μια αισθητική άποψη, δημιουργώντας απίστευτες θέσεις στις οποίες κάθε λεπτομέρεια μπορεί να μας μεταφέρει στο μέλλον ή σε όνειρο.


Το πρώτο μέρος της collection, Herbarium, δύει μέσα σε βοτανικά βιβλία αποτυπώνοντας μέρη φυτών και λουλουδιών εμπνευσμένα από εκδρομές και μαθήματα φυσικής. Μίσχοι και πέταλα λουλουδιών εμπνέουν είδη κουζίνας δίνοντας σχήμα σε κούπες και επιτραπέζια σκεύη. Σεντόνια χρωματιστά με λουλούδια σε πολλά μεγέθη δημιουργούν αξέχαστους κήπους. Χαρούμενα χρώματα όπως πορτοκαλί, φούξια, πράσινο lime  και κίτρινο χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν αυτό το σύμπαν λουλουδιών, συνδυασμένο με λευκό και γκρι φόντο που τονίζουν την ομορφιά των φυτών.

Φέρνοντας πίσω το ρομαντικό αέρα από τις μέρες που πέρασαν, η Zara Home παρουσιάζει την New Vintage, μία collection εμπνευσμένη από τις πανέμορφες αντίκες που έχουν αναπαλαιωθεί για να δημιουργήσουν μία ανανεωμένη αισθητική ποιότητα. Εμφανίζονται αγχολυτικά υφάσματα και sun-bleached χρώματα. Αντικείμενα σχεδιασμένα με βαφή που προκαλεί οφθαλμαπάτες, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι βλέπουμε κάτι που δεν υπάρχει. Ο antique     χαρακτήρας αυτός ζωντανεύει με φωτεινές χρωματιστές λεπτομέρειες  όπως οι πολύχρωμες ρίγες. 

Η εποχική Hotel collection εμπνευσμένη από την Victorian era με αποκλειστικά λευκό και γκρι look, δίνει σημαντικό ρόλο στο ασήμι ως κεντρικό μέταλλο. Μονογράμματα και αρχαίες κορυφές που ξεπηδούν από τα εραλδικά βιβλία διακοσμούν τα αντικείμενα της συλλογής.


Ασιατικά designs και η τέχνη από τα Uzbekistan Suzani υφάσματα εμπνέουν την Urban Uzbek collection, και είναι ανανεωμένα με μοντέρνα χρώματα και υφάσματα. Υπάρχει ένας ethnic αέρας στους ζεστούς γήινους τόνους το κλασσικό αυτού του στυλ συνδυασμένο με το μπλε electric και το λιλά. Αυτός ο καινοτόμος συνδυασμός του κλασικού και σύγχρονου εκλύει ένα μοντέρνο λαϊκό vibe με στοιχεία από την παραδοσιακή τέχνη.

Ο Μεσαιωνικός Ρομαντισμός της Βασίλισσας Βικτώριας του 19ου αιώνα αποτυπώνεται στα υφάσματα και τα αντικείμενα βελτιωμένος με παλαιωμένο χρυσό και ασήμι στη Victorian Revival. Σχέδια από vintage εικονογραφήσεις, λουλούδια που φοριούνται με το πέρασμα του χρόνου και αρχαία χειρόγραφα δίνουν σχήμα σε αυτή την κλασσική και on-trend collection.

Η ιστορική παράδοση της Βόρειας Αμερικής εμπνέει την Feathers and Horses collection. Το πρώτο, πιο κομψό μέρος της συλλογής περιλαμβάνει φτερά και λεπτομέρειες από δέρμα και γούνα. Το δεύτερο μέρος, με καθαρότερες γραμμές επικεντρώνεται στον κόσμο των αλόγων, τα στοιχεία τους και τα εφόδια τους: πόρπες, πέταλα και συνδετήρες. Η συλλογή κλείνει με ένα τρίτο και τελευταίο μέρος, το οποίο είναι πιο άγριο και πιο επικίνδυνο, στο οποίο σχέδια με αετούς και αιλουροειδή παίρνουν τα φώτα της δημοσιότητας. 


Vicky StoukiComment