Πώς να επιλέξεις & να αποκτήσεις το κατάλληλο Silver Hair Color!

 

Μία από τις hot τάσεις στο χρώμα των μαλλιών είναι το Silver.  Όλο και περισσότερες fashionistas αποκτούν το αγαπημένο τους Silver Hair Color.  Πολλές από τις fans διαθέτουν ήδη ξανθά μαλλιά αλλά αρκετές είναι και αυτές που το τολμάνε ενώ είχαν σκούρο χρώμα στα μαλλιά τους. 

Είναι σημαντικό το χρώμα που θα επιλέξουμε για τα μαλλιά μας να είναι κατάλληλο για την χρωματική παλέτα στην οποία ανήκουμε.  Το Silver χαρακτηρίζεται ως ψυχρό χρώμα σε αποχρώσεις του σαντρέ.  Πρόκειται για ένα χρώμα κατάλληλο για όσες από εμάς ανήκουν στις χρωματικές παλέτες "Καλοκαίρι" ή "Χειμώνας", καθώς το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας διαθέτει ψυχρές αποχρώσεις. 

 

 

 

Ας δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά για τους χρωματότυπους "Καλοκαίρι" και "Χειμώνας".

"Καλοκαίρι" – Διαθέτεις μαλλιά ξανθά ή καστανά σε ψυχρές αποχρώσεις.  Εάν είσαι φυσική ξανθιά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το χρώμα των μαλλιών σου ανοίγει αρκετά και δημιουργούνται φυσικές ανταύγειες.  Τα κατάλληλα χρώματα είναι: το ξανθό σε ψυχρές αποχρώσεις, καστανόξανθο, ξανθό σαντρέ, σταχτί, μπεζ, πλατινέ ή πλατινέ ιβουάρ.  Σε γενικές γραμμές επέλεξε όλους τους ψυχρούς τόνους του ξανθού, ξανθό σαντρέ ή καστανό το οποίο έχει τόνους ξανθού.  

"Χειμώνας" – Τα μαλλιά σου είναι καστανά σε τόνους από σκούρο σοκολατί έως καστανό που κοκκινίζει ή μαύρα.  Τα ψυχρά χρώματα είναι η καλύτερη επιλογή όπως:  βαθύ σοκολατί, σκούρο σαντρέ, καστανό σε ψυχρούς τόνους, μαύρο ή μαύρο-μπλε   Επίσης, το κόκκινο χρώμα είναι μία καλή επιλογή σε ψυχρές και σκούρες αποχρώσεις.

 

 

 

 

Tips για να αποκτήσεις εύκολα το αγαπημένο σου Silver:

  • Εάν είσαι ήδη ξανθιά δοκίμασε ένα επαγγελματικό Silver Shampoo.  Λούσε τα μαλλιά σου και αφού τα σκουπίσεις καλά ώστε να είναι νωπά άπλωσε το Silver Shampoo και άφησε το για τουλάχιστον μισή ώρα μετά ξέβγαλε τα μαλλιά και χρησιμοποίησε μία κρέμα ή μάσκα μαλλιών καθώς ενδέχεται να αφυδατωθούν.  Επανέλαβε μετά από μερικές μέρες ανάλογα με την απόχρωση που έχουν αποκτήσει τα μαλλιά σου.
  • Κάνε ρεφλέ στα ήδη βαμμένα μαλλιά σου.  Επέλεξε μία σαντρέ βαφή ανάλογα με την απόχρωση που επιθυμείς να αποκτήσεις και πρόσθεσε μία ειδική βαφή που αφήνει καθαρό (το συγκεκριμένο σωληνάριο πρέπει να χρησιμοποιηθεί με κάποια βαφή καθώς δεν λειτουργεί ως βαφή μόνο του), όπως λέμε, το χρώμα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο κοντά στο επιθυμητό.  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σε αυτή την περίπτωση ένα Silver Shampoo μεταξύ των εφαρμογών. 

 

  • Εάν τα μαλλιά σου είναι ήδη βαμμένα και ίσως αρκετά αφυδατωμένα αλλά επιθυμείς να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σου, απευθύνσου σε κάποιο κομμωτήριο που χρησιμοποιεί το Olaplex.  Πρόκειται για ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως θεραπεία ή ως βάση ώστε να πραγματοποιήσεις μία μεγάλη αλλαγή χρώματος χωρίς να καταστρέψεις τα μαλλιά σου.

 

Vicky StoukiComment