CALYX: το διάσημο Άρωμα που ανακαλύπτεπται ξανά από την CLINIQUE

CALΥΧ Ένα άγρια συναρπαστικό Άρωμα.

Ανακαλύπτεται ξανά από την Clinique.

Η Clinique ανακαλύπτει ξανά το Calyx, προσθέτοντάς το στο ζωηρό portfolio των αρωμάτων της, το κάθε ένα με ξεχωριστή άποψη. Το Calyx λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1986 σαν ένα φρέσκο & μοντέρνο άρωμα & ακόμα και σήμερα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Δημιουργήθηκε για την γυναίκα που θέλει ένα άρωμα  υπογραφής, που την ταξιδεύει τολμηρά, αλλά ταυτόχρονα αφήνει την αίσθηση του καθαρού και φρέσκου, το Calyx είναι ένα συναρπαστικό άρωμα που περισσότερο εξερευνάται, παρά εξηγείται . Εξυψώνει την αναζωογονητική διάθεση, εγκλωβίζοντας τις αισθήσεις, με την ορμητικότητα του κίτρου και την καρδιά των λουλουδιών.

Μια μοναδική καινοτομία.

Από την δημιουργία του ακόμη, το Calyx δεν ήταν ένα συνηθισμένο άρωμα. Η τάρτα, οι νότες κορυφής του γκρέϊπφρουτ ξαφνιάζουν τους ανθρώπους. Είναι αποπλανητικό, αλλά φρουτώδες και διαφορετικό από την πρώτη του νότα. Το άρωμα παραμένει τόσο ζωηρό από τις πρώτες του νότες έως την βάση  του. Σαν ένα από τα πρώτα αρώματα με χαρακτηριστική υπογραφή, μοντέρνα συμφωνία εσπεριδοειδών, το Calyx ήταν ένα άρωμα που σου έκοβε την ανάσα και που άνοιξε το δρόμο στην κατηγορία των  φρουτώδη & λουλουδάτων αρωμάτων. Βραβευμένο σε 5 αστέρων διαγωνισμό από διάφορες Επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης της Luca Turin και Tania Sachez, συγγραφείς του Οδηγού Α-Ζ, το Calyx διήρκησε στο χρόνο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έναν πρώην κριτικό αρωμάτων της NY Times , τον Chandler Burr, το Calyx παραμένει ως «ένα από εκείνα τα σπάνια αρώματα, που μια γυναίκα μπορεί να το φορά για μια ζωή».

Το όνομα

Το Calyx σημαίνει κάλυκας και είναι ο προστατευτικός κλοιός ενός λουλουδιού όταν είναι ακόμη μπουμπούκι - τα πράσινα φύλλα που τυλίγονται σφικτά γύρω από τα πέταλα, πριν ανθίσουν. Είναι σαγηνευτικό και συμπεριλαμβάνει την βαθιά σύνδεση μεταξύ της πλούσιας βλάστησης  και του αναζωογονητικού βοτανολογικού κόσμου. Η μυρωδιά είναι πέρα από μια μπουτίκ πετάλων ή ενός λουλουδιού σε άνθηση. Αντιπροσωπεύει ολόκληρο το φυτό. Τις ρίζες του στον κόσμο, το ξύλινο στέλεχος, το πράσινο των φύλλων, το κυρίαρχο άρωμα του λουλουδιού και τελικά το φρούτο που παράγει.

Η  μύτη

Η θρυλική αρωματοποιός, Sophia Grojsman ξεκίνησε την βελτίωση του Calyx μετά από ένα ταξίδι της στην Μεσόγειο. Δεν μπορούσε λοιπόν, να μην παρατηρήσει ένα μεθυστικό λουλουδένιο & φρουτώδες άρωμα που περιστοίχιζε το σπίτι, προερχόμενο από τα 2 δέντρα έξω από το παράθυρο : ένα δέντρο γκρέϊπφρουτ και ένα πορτοκολιάς. Η συνδυαστική μυρωδιά ήταν μοναδική και αξέχαστη.

 

Κατά τη διάρκεια της αρχικής  έμπνευσης του Calyx, η Sophia πειραματίστηκε με την μίξη των λουλουδιών του γκρέϊπφρουτ & του πορτοκαλιού και συνεργαζόμενη με έναν χημικό στο IFF Εργαστήριο, κατάφερε να ισορροπήσει την γλυκύτητα, με την απίστευτη δριμύτητα. Το τελικό άρωμα, ήταν η επαναδημιουργία της εμπειρίας που η Sophia είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Μεσόγειο. Σημαίνει φύση, συνδυάζοντας τα πράσινα και τα λουλουδένια και αντιπροσωπεύει όλα εκείνα τα πράγματα που τονώνουν & }αναζωογοννούν, όπως η πλούσια βλάστηση.

 

Ο χυμός

Το Calyx είναι βασισμένο πάνω σε μια έντονη και απλή δομή. Από την κορυφή του έως το τέλος του, παραμένει η υπέροχη ισορροπία μεταξύ της καθαρής φρεσκάδας και της ροζ γλυκύτητας. Δύο νότες κλειδιά φέρνουν το άρωμα στη ζωή :

  1. Το τραγανό γκρέϊπφρουτ : δίνει αυτή την συναρπαστική υπογραφή και προσδίδει μια ζουμερή, χυμώδη και ζωντανή αίσθηση. 
  2. Το πράσινο φύλλο : δίνει μια υγρή, δροσοσταγή και αναζωογονητική αίσθηση, με μια αξέχαστη επιτήδευση.  

 

Νότες κορυφής : Mάνγκο, φρούτα του πάθους, παπάγια,

μανταρίνι, γκρέϊπφρουτ, γκουάβα, πράσινο φύλλο.

Νότες καρδιάς : Φρέζια, μιγκέ, τριαντάφυλλο, νερολί, γιασεμί, κρίνος, κατιφές.

Νότες βάσης : Βρύα, ίρις, σανδαλόξυλο, βέτιβερ.

  

Το Calyx είναι απίστευτα φρέσκο, μοντέρνο & βοήθησε στην έμπνευση της επόμενης γενιάς αρωμάτων, των φρουτώδη , καθαρών, λουλουδένιων. Είναι ένα κλασσικό άρωμα, έτοιμο να ανακαλυφθεί ξανά.

 

Λεπτομέρειες :

To Calyx θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο του 2014. 

Δοκιμασμένα να μην Προκαλούν Αλλεργία. 100% Χωρίς Άρωμα. 

Προτεινόμενη Λιανική Τιμή

50 ml  -  61,10 € 

100 ml  -  88,03 €. 

 

Vicky StoukiComment