Πως να οργανώσεις την γκαρνταρόμπα σου

photo by www.blog.buymywardrobe.com

photo by www.blog.buymywardrobe.com

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να πρέπει να ντυθείτε για μία συγκεκριμένη περίσταση και να μην βρίσκετε τα κατάλληλα ρούχα ενώ η ντουλάπα σας είναι γεμάτη?  Έχετε τόσα πολλά ρούχα αλλά παρόλα αυτά νοιώθετε ότι δεν έχετε το κατάλληλο. 

Αυτό συχνά συμβαίνει διότι τα ρούχα μας δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του lifestyle μας.  Τις περισσότερες φορές βγαίνουμε για ψώνια και αγοράζουμε ρούχα τα οποία μπορεί να μην ταιριάζουν με τα υπόλοιπα ρούχα μας ή να μην τα φορέσουμε καν διότι δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες.

   

photo by www.stoltzimage.com

photo by www.stoltzimage.com

Είναι σημαντικό να οργανώσουμε την ντουλάπα μας με τέτοιον τρόπο ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα ρούχα που έχουμε και τις ανάγκες μας.  Έτσι, θα είμαστε πάντα έτοιμοι για τις επόμενες αγορές μας όταν θα δούμε κάτι που θα μας αρέσει.

Ακολουθείστε τα παρακάτω 5 βήματα ώστε να οργανώστε την γκαρνταρόμπα σας:

  1. Αδειάστε την ντουλάπα σας και τοποθετείστε όλα τα ρούχα πάνω στο κρεβάτι έτσι ώστε να μπορείτε να τα δείτε όλα με μία ματιά.
  2. Δοκιμάστε τα ρούχα που δεν έχετε φορέσει για αρκετό καιρό έτσι ώστε να είσαστε σίγουροι ότι σας κάνουν.
  3. Κάντε νοερά mix match ή εάν έχετε χρόνο φορέστε τα περισσότερα ρούχα σας κάνοντας διαφορετικούς συνδυασμούς. Επίσης, μπορείτε να τα τοποθετείτε πάνω στο κρεβάτι με τέτοιο τρόπο κάνοντας συνδυασμούς και φωτογραφίζοντας τους. Βγάζοντας φωτογραφίες θα έχετε καταγράψει τ α ρούχα σας και τους συνδυασμούς έτσι ώστε όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία, να μπορείτε να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας.
  4.  Τοποθετήστε τα ρούχα σας στην ντουλάπα, συρτάρια ανά κατηγορία και εάν είναι δυνατόν και για κάθε περίσταση πχ. tops για βραδινές εξόδους.casual t-shirts κ.α.  Επίσης, εάν η εργασία σας απαιτεί formal business outfit, μπορείτε να τα βάλετε σε ξεχωριστή ντουλάπα ή να την χωρίσετε νοερά.  Οργανώνοντας με αυτό τον τρόπο τη ντουλάπα σας, θα είσαστε σε θέση να βλέπετε με μία ματιά τα ρούχα σας.  Έτσι, ανάλογα με την περίσταση ή με το ρούχο που θέλετε να φορέσετε, θα το βρίσκετε αμέσως και θα κάνετε τον νοερό συνδυασμό χωρίς να χάνετε χρόνο. 
  5.  Τέλος, συμπληρώστε τον παρακάτω πίνακα με τις ώρες που διαθέτετε για κάθε δραστηριότητα έτσι θα μπορείτε να κάνετε σωστή κατανομή των ρούχων σας ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες. 

photo by www.sewingnovice.blogspot.com

photo by www.sewingnovice.blogspot.com

photo by www.styleguru.com 

photo by www.styleguru.com 

Δραστηριότητα                                             Ώρες/Εβδομάδα

Εργασία – business casual

Εργασία – business/formal

Οικιακή Εργασία

Αθλητική Δραστηριότητα

Απογευματινή Έξοδος

Βραδινή Έξοδος – dining/clubbing

 

photo by www.builtinwardrobesuk.co.uk 

photo by www.builtinwardrobesuk.co.uk 

Οι παρακάτω ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να αναλύσετε περαιτέρω μερικά από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τον πίνακα:

  • Ποιο είναι το outfit που προτιμώ για τις κοινωνικές σας δραστηριότητες μου?
  • Ποιο είναι το outfit που προτιμώ για τις βραδινές μου εξόδους?  
  • Τι επιλέγω να φοράω όταν πηγαίνω για ψώνια?  
  • Ποια  ρούχα επιλέγω να φοράω όταν βρίσκομαι στο σπίτι?

 

Καλή Επιτυχία!!!
Vicky StoukiComment