Ποια είναι τα κατάλληλα γυαλιά ανάλογα με το σχήμα προσώπου μας?

Αναρωτιέστε ποια είναι τα κατάλληλα γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας?  Η απάντηση είναι απλή.  Επιλέγουμε τα γυαλιά που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, το στυλ και την προσωπικότητα μας!  Ας δούμε πιο αναλυτικά, τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή γυαλιών. 

 

Οβάλ πρόσωπο:  Οι περισσότεροι σκελετοί γυαλιών ταιριάζουν στο οβάλ σχήμα προσώπου.  Ο τετραγωνισμένος σκελετός με έντονο γεωμετρικό σχήμα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός προσώπου με γωνίες.   Αποφεύγουμε ένα σκελετό μεγαλύτερο από το μέγεθος του προσώπου μας.

 

Στρογγυλό πρόσωπο:   Επιλέγουμε σκελετό γυαλιών με έντονες γωνίες, κατά προτίμηση σε ορθογώνιο σχήμσ καθώς το πρόσωπο θα δείξει πιο λεπτό με γωνίες.   Επίσης, επιλέγουμε σκελετό σε σκούρο χρώμα (βάσει πάντα της χρωματικής σου παλέτας) ώστε να δοθεί έμφαση στον σκελετό και το πρόσωπο μας να δείξει με γωνίες.

 

 

Τετράγωνο πρόσωπο:  Προτιμάμε έναν οβάλ ή στρογγυλό σκελετό με έντονες καμπύλες ή σκελετό σε σχήμα πεταλούδας καθώς δημιουργεί  καμπύλες στο πρόσωπο μας.  Επίσης, επιλέγουμε σκελετό γυλιών που τα μπράτσα τους συνδέονται στο πάνω μέρος του σκελετού. 

Τριγωνικό πρόσωπο:  Επιλέγουμε ένα σκελετό γυαλιών που τονίζει το άνω μέρος του προσώπου μας έτσι ώστε να προσθέσει όγκο,  να δημιουργήσει ένα καλοσχηματισμένο πρόσωπο και να εξισορροπήσει το άνω με το κάτω μέρος του προσώπου μας.  

 

Ορθογώνιο πρόσωπο:  Παρόμοια με το τετράγωνο πρόσωπο επιλέγουμε σκελετό γυαλιών που τονίζει το κέντρο του προσώπου μας και το άνω χείλος έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός μικρότερου προσώπου.

Ρομβοειδές πρόσωπο:  Ο σκελετός γυαλιών που θα τονίσει τα ζυγωματικά και παράλληλα θα διατηρήσει την ισορροπία του σχήματος του προσώπου μας είναι ιδανικός για ένα ρομβοειδές πρόσωπο.  Επίσης, τα γυαλιά με λεπτό σκελετό είναι μία καλή επιλογή.