Οι νέοι σχεδιαστές μάγεψαν τη κριτική επιτροπή την 2η ημέρα της 22ης Εβδομάδας Μόδας!

Σε μια μέρα γεμάτη νέα ταλέντα, ξεχωριστές δημιουργίες και έμπνευση πραγματοποιήθηκαν τα New Designers Awards για την 22η AXDW στο Ζάππειο Μέγαρο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις επιδείξεις των Νέων Σχεδιαστών και εντυπωσιάστηκε από τους ταλαντούχους συμμετέχοντες που απέδειξαν πως είχαν δουλέψει σκληρά για το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσίασαν. Παρουσιάστρια της βραδιάς, η εντυπωσιακή Βίκυ Κουλιανού η οποία επέλεξε να φορέσει μια μοναδική και άκρως θηλυκή δημιουργία της Irene Angelopoulos.

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, σημαντικοί εκπρόσωποι από τον χώρο της μόδας τίμησαν τη Διοργάνωση με τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή:

Η Μαρία Βιτυνίδου, σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της σχολής μόδας Athens Fashion Club η οποία  πάντα βρίσκεται δίπλα στους νέους σχεδιαστές, η fashion editor του περιοδικού Votre Beaute, Λένα Παπαχριστοφίλου, ο Πάνος Παπανδρέου, ιδιοκτήτης του showroom Espace Monochrome που βρίσκεται στο Μonte Carlo, ο Γιάννης Τόγκος, καταξιωμένος σχεδιαστής και ιδιοκτήτης του οίκου Kathy Heyndels και τέλος η Giusy de Ceglia  fashion editor και φωτογράφος μόδας από την Vogue Ιταλίας που μας τίμησε με την παρουσίας της και  φάνηκε να απολαμβάνει ιδιαίτερα τον ρόλο του κριτή.

Η Πρόεδρος της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι νέοι να κυνηγούν τους στόχους και τα όνειρα τους και πως ο θεσμός New Designers Awards είναι εδώ για να συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίησή τους. Ανέφερε επίσης πως οι νέοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα τεράστιο δίκτυο συνεργατών του κλάδου, που συνεχώς ενδυναμώνεται, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και πως διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και αγοραστές βρίσκονται στην εβδομάδα μόδας  για να διερευνήσουν πιθανές συνεργασίες με Έλληνες σχεδιαστές. Τον λόγο μετά πήρε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, κύριος Γιώργος Χρήστου, ο οποίος μίλησε για το όραμα του ιδρυτή του Μεγάρου κου Ζάππα αλλά και για την σημαντικότητα της υποστήριξης των νέων δημιουργών.

 

Στην 22η AXDW και στα New Desigers Awards συμμετείχαν οι:

KRISTI B H Χριστίνα Μπούτοβα με τη συλλογή της «Pretty woman» θέλησε να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε γυναίκα μέσα στο κατάλληλο ένδυμα μπορεί να νιώσει pretty woman.

BLONDIE.E  Η Ελευθερία Καρδάμη παρουσίασε τη συλλογή «Blue eyes» εμπνευσμένη από την «Ελαστική Πραγματικότητα». Δυναμικές γυναίκες με στυλ, υποστηρίζουν την αντιφατική εποχή και μεταμορφώνουν την πραγματικότητα σε “ελαστική”...

ΜARIA NAKOU Η Μαρία Νάκου παρουσίασε τη συλλογή «Sailing». Βασική πηγή έμπνευσής της τα ιστιοπλοϊκά σκάφη. Η συλλογή απευθύνεται σε δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες που ζουν έντονα την κάθε στιγμή και δεν φοβούνται να πάρουν το πηδάλιο του σκάφους στα χέρια τους.

TIMOTHY PAPAS  H Timothy Papas παρουσίασε τη συλλογή «Tableau Vivant» με βασικά στοιχεία το χειροποίητο κέντημα, τον στολισμό και τη διακόσμηση του ρούχου.

SADYKOVA  Η Ντινάρα Σαντίκοβα, παρουσίασε τη συλλογή «Tropical Curves». Έντονα χρώματα, σταθερά υφάσματα, τρέσες και μεταλλίκες ίνες, εφαρμοστή γραμμή και ασύμμετρα κοψίματα έδωσαν ένα ύφος αυστηρό, δυναμικό και θηλυκό.

EVA MUNDI Η Εύα Μουντη μέσα από τη συλλογή της «Sensation» στις οποίες κυριάρχησαν οι παστέλ αποχρώσεις απευθύνεται στην ώριμη γυναίκα του σήμερα που θέλει να αγαπάει τον εαυτό της.

GALANU Η Μαργαρίτα Γαλανού παρουσίασε τη συλλογή της «The Sirens» για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 17-18. Σκοπός της ήταν να κάνει κάθε γυναίκα να φαίνεται αριστοκρατική και υπέροχη κι έτσι δημιούργησε μια συλλογή εμπνευσμένη από τις Σειρήνες της Ελληνικής Μυθολογίας.

MARIΛIA CHRIΣTINA «Utopia» ονομάζεται η συλλογή που παρουσίασε το σχεδιαστικό δίδυμο, Μαρίλια και Χριστίνα. Επηρεασμένες από την άγρια φυσική ομορφιά δημιούργησαν κομψά couture κομμάτια, πολυτελή υφάσματα και θηλυκές γραμμές.

JULIETTA Η συλλογή της Τζουλιέττα Αθανασίου για την Άνοιξη/Kαλοκαίρι 2018 με τίτλο «The Return» ήταν εμπνευσμένη από τον μύθο της Περσεφόνης. Ολόσωμες φόρμες και crop top μπλούζες με μεταξωτά υφάσματα, όπως κρεπ σατέν, σιφόν, διακοσμημένα με μοναδικά floral κεντήματα και δαντέλες.

ΙRENE ANGELOPOULOS Η Irene Angelopoulos παρουσίασε τη συλλογή «Dessert Flower». Ο τίτλος προήλθε από το ομότιτλο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Waris Dirie όπου θίγει την θέση της γυναίκας στην Αφρική. Κεντημένες δαντέλες, βελούδο και μετάξι κυριάρχησαν στη συλλογή. Guest εμφάνιση έκανε στην συγκεκριμένη επίδειξη η Ελένη Χατζίδου.

Επίσης, στα New Designers Awards, υπήρχαν και οι ομαδικές συμμετοχές από τις σχολές AKTO και Athens Fashion Club. Oι Fashion Designers της AKTO παρουσίασαν τις δημιουργίες τους μέσα από τις δύο θεματικές ενότητες «Abandon World» & «De stijl & Bauhaus in Fashion» ενώ οι απόφοιτοι της σχολής Athens Fashion Club παρουσίασαν βραδινές και avant-garde δημιουργίες με πολύχρωμα prints με θέμα της επίδειξης «The Game Changers».

Νικητές των New Designers Awards της 22ης AXDW αναδείχθηκαν οι:

Best New Designer: Tο 1ο  βραβείο απέσπασε η Ελευθερία Καρδάμη με το brand BLONDIE.E. Η AXDW έχει εξασφαλίσει αυτό το βραβείο το οποίο αντιστοιχεί σε μια συμμετοχή της νικήτριας σε fashion week του εξωτερικού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, κύριος Γιώργος Χρήστου απένειμε το βραβείο στη νικήτρια.

Best Trendsetter: To 2ο  βραβείο απέσπασε η Μαρία Νάκου. Το βραβείο αντιστοιχεί σε υποτροφία του Ομίλου AthensFashionClub, στην πρώτη θερμοκοιτίδα μόδας «The Fashion Gate» η οποία παρέχει σχεδιαστική και επιχειρηματική επιτάχυνση σε νέους σχεδιαστές. Παράλληλα, παρέχει και υποτροφία φοίτησης στο μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Fashion Business, δηλαδή επιχειρηματικότητα στην μόδα. Το βραβείο απένειμε ο διευθυντής της σχολής Athens Fashion Club, Ευάγγελος Δημητρακόπουλος.

Βest Catwalk: Νικήτρια του 3ου βραβείου, η Irene Angelopoulos. Το βραβείο αντιστοιχεί σε ένα αφιέρωμα του σχεδιαστή από το γυναικείο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ. Στη σκηνή κλήθηκε η Ορσαλία Παρθένη για να απονείμει το βραβείο στη νικήτρια.

Η ελληνική εταιρεία Λουξ στηρίζει τα ανερχόμενα σχεδιαστικά ταλέντα με τη Cola plus n light που έχει όλη την ποιότητα και τη γεύση της αυθεντικής λουξ cola, αλλά με 60% λιγότερες θερμίδες!

Οι προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ illy και να ανακαλύψουν την πιο stylish in-home μηχανή με κάψουλα για οικιακή χρήση, την illy Iperespresso απολαμβάνοντας τα shows των αγαπημένων τους σχεδιαστών.

Για όσους ήθελαν να απολαύσουν κάτι δροσιστικό, η Absolut Vodka ήταν εκεί και προσέφερε στους παρευρισκόμενους τα μοναδικά κοκτέιλς «Blood Orange» και «Vanilla Collins».

Η πρωτοπόρος Ελληνική εταιρία Frezyderm ήταν εκεί, παρουσιάζοντας τη νέα σειρά καλλυντικών anti-aging της μάρκας αλλά και τα Cream Boosters, που «αναβαθμίζουν» την καθημερινή φροντίδα ομορφιάς. Το «παρών» στην Εβδομάδα Μόδας δίνουν επίσης και τα MediΠρίνου, γνωστά για τις κορυφαίες υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς που προσφέρουν.

Το νέο αντρικό άρωμα Antonio Banderas «The Secret Temptation»  έκανε τις ημέρες της AXDW πιο πικάντικες ενώ η γυναικεία εκδοχή του «Her Secret Temptation»  δημιούργησε μια ανατολίτικη και λουλουδένια  ατμόσφαιρα.

Παράλληλα οι προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους σκοπούς της εκστρατείας Bring Them Back, που έχει στόχο της επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την οποία η Athens Xclusive Designers Week στηρίζει ενεργά, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της διοργάνωσης.

Επίσημος χορηγός μακιγιάζ της εβδομάδας μόδας είναι η Shiseido, ο πρωτοπόρος ιαπωνικός οίκος καλλυντικών συνυφασμένος με τις τέχνες και τη μόδα, που επιμελείται τα makeup looks των σχεδιαστών, υπό την καθοδήγηση του Makeup Director Βαγγέλη Θώδου.

Η Rene Furterer και τα Ilias & Staff Salons είναι ο επίσημος χορηγός haistyling για ακόμα μία φορά, δημιουργώντας μοναδικά hair looks και προτείνοντας τις τάσεις για τη νέα σεζόν.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξάγεται το Fashion Design Project by Planet Fitness and more, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Τον εξοπλισμό shopfitting της Εβδομάδας Μόδας επιμελείται η εταιρία Dimopoulos 360 Shopfitting, ενώ για το σύνολο της διοργάνωσης το setup υποστηρίζεται από την SunnyDay Catering και την Verona Events.

Τη φιλοξενία των επίτιμων προσκεκλημένων της διοργάνωσης έχει αναλάβει το ξενοδοχείο King George Athens, ενώ επίσημος συνεργάτης για τη μεταφορά των επισήμων είναι η ΣΠΑΝΟΣ BMW. Τα παράλληλα special events και οι προετοιμασίες των shows φιλοξενούνται από το ξενοδοχείο Saint George Lycabettus.

Gold Sponsors: illy Iperespresso, British American Tobacco

Silver Sponsor: Frezyderm, Absolut

Official Makeup Sponsor: Shiseido

Official Hairstyling Sponsor: Rene Furterer - Ilias & Staff Salons

Official Supporters: Medi Prinou, Σπανός BMW, Tentickle Hellas, Dimopoulos 360 Shopfitting, Verona Events, Sunny Day Catering, Banderas

Special Guest Hospitality Sponsor: Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens 

Special Events Hospitality Sponsor: Saint George Lycabettus Lifestyle Hotel

Media Partner: ΓΥΝΑΙΚΑ

Communications Sponsors: MAD TV, MAD RADIO 106.2, BEST 92.6, DOWN TOWN, FASHION DAILY, TLIFE.GR 

With the support: Δήμος Αθηναίων, Athens Fashion Club, Σχολή Κομμωτικής Diamantopoulos

Partners: So Fine! Communications Management, ΙΕΚ ΑΚΜΗ  

Under the auspices: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Enterprise Greece, Κυπριακή Πρεσβεία, Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ελληνικό – Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνα, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού  Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ)

Vicky Stouki

MBA | Digistal Creator | Professional Stylist, Style/Lifestyle Blogger|Influencer, Founder of Vicky's Style

I have a great passion for styling, fashion and image making. I studied business however I was always quite active in Style & Fashion throughout my studies and my professional career. Therefore, I decided to pursue a Professional Course in Styling so as to follow a professional career in Fashion and Styling. I enjoy working with people as I always did throughout my career. I was advising my friends and colleagues on their personal styling at all times. Therefore, I am looking forward to provide you with tips and tricks so as to develop a successful and unique style based on your personal lifestyle. My goal is to provide you with advise on how to personalise fashion trends based on your lifestyle, to develop a professional image, to use your personal colour palette into your favour and develop your style in order to feel confident & fabulous. Morevover, to provide you with tips & tricks based on your body type and your wardrobe requirements in order to create the perfect wardrobe based on your personal needs. I am looking forward to working with each one of you!

https://www.vickysstyle.com/
Previous
Previous

Ο Paul Andrew είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Salvatore Ferragamo για την γυναικεία συλλογή

Next
Next

ERDEM x H&M – αποκλειστική ταινία μικρού μήκους του Baz Luhrmann, σκηνοθέτη των ταινιών «Romeo + Juliet», «Moulin Rouge!» και «Ο Μεγάλος Γκάτσμπυ»