Η Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας φοράει στολές H&M κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio de Janeiro!

Η Σουηδική Ολυμπιακή Ομάδα επέλεξε ενδυμασία της H&M για την χθεσινοβραδινή Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η συλλογή έχει δημιουργηθεί από την H&M σε συνεργασία με αθλητές από τη Σουηδική Ολυμπιακή Ομάδα και περιλαμβάνει τις στολές για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, τις στολές για διάφορους αγώνες και για την Τελετή Απονομής Βραβείων.  Οι αθλητές έχουν συμμετάσχει ενεργά όσον αφορά την δημιουργία των στολών παρέχοντας συμβουλές σχετικά με το σχεδιασμό, τις επιδόσεις και τις αντοχές τους.  Η συλλογή βασίζεται στα χρώματα της σουηδικής σημαίας - κίτρινο και μπλε – δημιουργώντας ένα σύγχρονο twist δίνοντας έμφαση στην υψηλή τεχνική απόδοση που συνδυάζουν τη μόδα και τη λειτουργικότητα.

Μερικά από τα ρούχα της συλλογής είναι βιώσιμα καθώς είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, το οποίο έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.  Ο σημαιοφόρος κολυμβητής Therese Alshammar φοράει μία στολή ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση από βιώσιμα υλικά όπως Tencel® και οργανικά μετάξι.  Η στολή είναι διακοσμημένη με ρίγες σε κίτρινο, μπλε και μαύρο που είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα ρούχα που συλλέγονται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης της H&M που είναι τοποθετημένοι στα καταστήματα της H&M ενθαρρύνοντας τους πελάτες για την ανακύκλωση των ρούχων έτσι ώστε να τους δώσουν μία νέα ζωή. Περίπου 10 παλαιά ρούχα χρησιμοποιήθηκαν ώστε να δημιουργήσουν τα συγκεκριμένα διακοσμητικά στοιχεία στις στολές.

Η H&M έχει δημιουργήσει στολές για τα ακόλουθα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων: Τοξοβολία, Στίβος, Badminton, Κανό, Γκολφ, Handball, Κωπηλασία, Σκοποβολή, Πινγκ Πονγκ, Τένις και Ποδοσφαίρου.

Vicky StoukiComment