Η επίσημη παρουσίαση της "Νάρνια" είναι γεγονός! Η εαρινή συλλογή των εικαστικών μαξιλαριών Is & Zhu Stathoyiannis

Η "Νάρνια" - η εαρινή συλλογή των εικαστικών μαξιλαριών Is & Zhu Stathoyiannis - παρουσιάστηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016,  σε έναν ιδιαίτερο χώρο στα Β. Προάστεια, παρέα με τις γυάλινες δημιουργίες του Ilias.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συλλογή του ανερχόμενου σχεδιαστή Ιωάννη Σταθογιάννη.  Η "Νάρνια" είναι εμπνευσμένη από το τοπίο και την εμπειρία διαμονής του στην Αιτωλοακαρνανία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο σχεδιαστής Ιωάννης Σταθογιάννης, τα χρώματα και η θεματολογία ήταν ο δικός του παράδεισος, οι σκέψεις του, το ιδεατό του, η γαλήνη του κι έτσι αποτυπώθηκε και στα σχέδιά του, κατά τη διάρκεια της εκεί πολύμηνης παραμονής του ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Η εαρινή αυτή σειρά ακολουθεί τις δύο προηγούμενες (η πρώτη εμπνευσμένη από ταξίδια του στο εξωτερικό και η δεύτερη, αφιερωμένη στους συμβολισμούς) σε ύφος και πρωτοτυπία χρωμάτων και σχεδίων, είναι μοντέρνα και ελκυστική προς εξερεύνηση. Αποτελείται από έντεκα διαφορετικές δημιουργίες με ξεχωριστά ονόματα, ενώ ιδιαίτερη θέση ανάμεσά τους κατέχει η σουρεαλιστική τριλογία Milkfish. Ο γυάλινος κόσμος του Ilias είναι μια ξεχωριστή σειρά φωτιστικών δημιουργιών δουλεμένη με τις τεχνικές fusing και pate des verre, που χρωματίζουν τρισδιάστατα το γυαλί στη μάζα του. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αποτυπώνεται συνήθως σε γυάλινα ημισφαίρια, σαν μικρούς πλανήτες, που είναι ο “καμβάς” του υαλουργού Ηλία Πάκα, ενώ η θεματολογία του είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο του βυθού, των εντόμων και των φυλλωμάτων, που ανέκαθεν κέρδιζαν το ενδιαφέρον και το βλέμμα του καλλιτέχνη. Οι δημιουργίες του Ilias κοσμούν καταστήματα, χώρους εστίασης και οικίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το μοναδικό αυτό καλοκαιρινό event της παρουσίασης των δύο ιδιαίτερων συλλογών τίμησαν με την παρουσία τους: η κινηματογραφίστρια και ζωγράφος Γκαίη Αγγελή, η δημοσιογράφος Άννα Μιχαλιτσιάνου, η επιχειρηματίας Δήμητρα Κούρου, οι θεατρολόγοι και κριτικοί θεάτρου Ελένη Πετάση, Εύη Προύσαλη, Τώνια Καράογλου,ο ηθοποιός Θοδωρής Προκοπίου,  ο επιχειρηματίας Σολωμόζης Ιωάννης (Solo), ο σχεδιαστής υποδημάτων Στάθης Σαμαντάς, η επιχειρηματίας Λίνα Πετρόλια (Simplicity), η ιστορικός τέχνης Μαρίνα Αθανόσασιάδου (Gallery Zina Athanasiadou), o επιχειρηματίας Simone Arnaboldi (Realize Srl) και πολλοί φίλοι της συλλογής Is & Zhu Stathoyiannis

Δείτε όλη την συλλογή Is & Zhu Stathoyiannis και αποκτήστε τα αγαπημένα σας κομμάτια στο καταπληκτικό eshop http://stathoyiannis-is-zhu.myshopify.com

Κάντε like στην σελίδα του facebook https://www.facebook.com/IsZhuStathoyiannis έτσι ώστε να είσαστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις νέες δημιουργίες.


Vicky StoukiComment