Η BERSHKA παρουσιάζει το νέο Store Image Stage στο Vittorio Emanuele, Μιλάνο

Το brand επαναλειτουργεί το μεγαλύτερο κατάστημά του (1900τμ) στον κόσμο, στην εμβληματική γκαλερί του Μιλάνου, με τη νέα εικόνα STAGE

Το 1998, ο όμιλος Inditex δημιούργησε την αλυσίδα Bershka, απαντώντας στην αυξανόμενη ανάγκη για ένα νέο κατάστημα που θα απευθύνεται σε ένα κοινό νεανικό, δυναμικό, απαιτητικό, που ακολουθεί τις τάσεις της μόδας.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Bershka διαθέτει 1.044 καταστήματα σε 70 χώρες, με πωλήσεις που την καθιστούν τη δεύτερη σημαντικότερη αλυσίδα του ομίλου.

Το brand απευθύνεται σε νέους μεταξύ 13 και 25 ετών: ανθρώπους τολμηρούς, γνώστες της μόδας, της μουσικής, της κουλτούρας και της τεχνολογίας, fans και χρήστες των κοινωνικών δικτύων.  

Με το STAGE, η Bershka επαναδημιουργεί τη θέση και την εικόνα της ως brand που συνδέεται με τη μουσική, τις τάσεις και την τεχνολογία.

Το νέο κατάστημα αντλεί έμπνευση από τη μουσική, τις συναυλίες και τα backstage, απ’ όπου παίρνει και το όνομά του. Η αισθητική είναι πιο χαλαρή και πιο βιομηχανική, με ψηλά ταβάνια που αναδεικνύουν τη δομή του χώρου.

Μια δομή από στηρίγματα καλύπτει ολόκληρη την περίμετρο του χώρου, ο φωτισμός, τα ηχεία και μέρος των panels που αποτελούν μέρος της διακόσμησης κρέμονται από εκεί.

Στο STAGE, η εμπειρία αγορών βελτιώνεται με πιο λειτουργικά, ευέλικτα έπιπλα και δομές που επιτρέπουν την εύκολη περιήγηση στο κατάστημα, καλύτερες προθήκες για τα ρούχα και επομένως πιο απλό τρόπο παρουσίασης των συλλογών της κάθε σεζόν.

Στο επίπεδο Visual Merchandising, σε αντίθεση με την εικόνα των παλιότερων καταστημάτων, οι κολεξιόν δεν παρουσιάζονται σε τοίχους και προθήκες, αλλά εμφανίζονται εικόνες ρούχων που σε συνδυασμό μεταξύ τους παρουσιάζουν τη φιλοσοφία της κάθε κολεξιόν.

Υπάρχουν ειδικοί χώροι για τα αξεσουάρ για Άνδρες και Γυναίκες, όπου τα περισσότερα κομμάτια είναι συγκεντρωμένα, δίνοντας έμφαση στην παρουσίασή τους στο χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια, στο νέο επιτοίχιο panel.

Η νέα εικόνα STAGE της Bershka προσφέρει ευελιξία στο κατάστημα, καθώς όλες οι μονάδες αποσυναρμολογούνται, αφού δεν είναι σταθερές αλλά κρέμονται. Έτσι, είναι εύκολο να προσαρμοστεί ο χώρος στις ανάγκες της κάθε κολεξιόν.  

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στο μέτωπο της τεχνολογίας, είναι αξιοσημείωτες οι διαδραστικές οθόνες, όπου μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει παρουσίαση των ρούχων που υπάρχουν στην κάθε μονάδα. Οι οθόνες συνδέονται σε ένα σύστημα που ελέγχεται από ένα iPad. Επιπλέον, στο κατάστημα υπάρχουν διάφορες LED οθόνες όπου παρουσιάζονται project videos από τα look books, ειδικές προσφορές και καμπάνιες.

Η νέα εικόνα STAGE υπακούει στις δεσμεύσεις βιωσιμότητας που ανακοίνωσε ο όμιλος Inditex, όπως:

. πατώματα από ανακυκλωμένα λάστιχα αεροπλάνων

. βαφές χωρίς οργανικά συστατικά

. αποτελεσματικές μονάδες κλιματισμού

. όλοι οι φωτισμοί LED έχουν έλεγχο χαμηλής κατανάλωσης και έλεγχο φωτεινότητας, για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

. όλα τα ξύλα προέρχονται από ανακύκλωση, από βιώσιμα δάση που αναδασώνονται σε λιγότερο από 15 χρόνια. Αυτό εγγυάται την τακτική αναδάσωση και την βιώσιμη χρήση της ξυλείας

Το brand συνεχίζει να ολοκληρώνει τον κατάλογο με τις απαιτήσεις βάσει του πιστοποιητικού LEED PLATINUM, το οποίο υποστηρίζει τη βιώσιμη διαδικασία στη χρήση περιβαλλοντικά φιλικών υλικών, καθώς και σε όλα τα στάδια της κατασκευής τους.

Κάποια καταστήματα, όπως αυτά στην οδό Colón στη Βαλένθια (Ισπανία) και Tauentzienstrasse στο Βερολίνο (Γερμανία), διαθέτουν δική τους πιστοποίηση.

Μέχρι σήμερα, η Bershka διαθέτει 1,044 καταστήματα, που καλύπτουν συνολική επιφάνεια περίπου 430.000 τμ. Η ανακαίνισή τους με τη νέα εικόνα STAGE θα πραγματοποιείται σταδιακά.  

    

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Η Bershka συνεχίζει τη διεθνή επέκτασή της, μετά τη σημαντική ανάπτυξη δικτύων στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν, και το άνοιγμα του πρώτου flagship καταστήματος στη Σεούλ (Κορέα).

Ορισμένα από τα πιο διακεκριμένα καταστήματα STAGE λειτουργούν στην Πορτογαλία (Λισαβώνα), Ισπανία (Κόρδοβα και Βαρκελώνη), Ταϊβάν (Ταϊπέι) και Γαλλία (Νίκαια).

Το brand δημιούργησε το online κατάστημά του το 2011 και σήμερα έχει παρουσία σε 26 χώρες. Το website bershka.com επίσης ανανέωσε την εικόνα του πριν από λίγους μήνες, με νέες εφαρμογές και μια πιο εύχρηστη και προσωπική εμπειρία αγορών.

Σήμερα, η Bershka απασχολεί περίπου 15.000 ανθρώπους σε όλα τα καταστήματα παγκοσμίως, καθώς και στο κέντρο logistics και τα κεντρικά γραφεία στη Tordera (Βαρκελώνη).

Vicky StoukiComment