Tα καταστήματα Καλογήρου φέρνουν μία νέα εποχή στην Ελλάδα!

Υπογραμμίζοντας τη δυναμική είσοδο της ιστορικής αλυσίδας στη νέα digital εποχή, το flagship κατάστημα Καλογήρου στο βραβευμένο εμπορικό κέντρο Golden Hall φιλοξενεί στη γυναικεία του βιτρίνα ένα πρωτοποριακό interactive installation που παρουσιάστηκε στον Τύπο σε «πρώτη προβολή».

Πιο συγκεκριμένα, η γυναικεία βιτρίνα αξιοποιεί τις καινοτόμες κάμερες βάθους Microsoft Kinect που εντοπίζουν την κίνηση, επιτρέποντας στον επισκέπτη να βιώσει μία μοναδική εμπειρία window shopping, καθώς μπορεί να δει φορεμένα τα εκτιθέμενα παπούτσια να τον ακολουθούν, ενώ περπατάει μπροστά από αυτή. Με κάθε κίνηση του επισκέπτη το μοντέλο στο video wall που βρίσκεται μέσα στη βιτρίνα, τον ακολουθεί προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ κάθε φορά που ο επισκέπτης στέκεται κοιτάζοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο το μοντέλο προβάρει αυτό ακριβώς! Επιπλέον, αλληλεπιδρώντας σε πραγματικό χρόνο με τη βιτρίνα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει το αγαπημένο του υπόδημα με μία απλή ανάταση του χεριού του.

Παράλληλα, η αντρική βιτρίνα συμβαδίζει με τη γυναικεία ενσωματώνοντας τη digital τεχνολογία, καθώς με ευφάνταστο τρόπο αφομοιώνει τη δυνατότητα προβολής multimedia περιεχομένου για τα υποδήματα που φιλοξενεί.

Οι ενέργειες αυτές αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις βιτρίνες στην Ελλάδα, αφού όχι μόνο αυξάνουν τη διαδραστικότητα με τον καταναλωτή, αλλά επιτρέπουν και την καταγραφή μετρήσιμων στοιχείων (όπως είναι η δημοτικότητα των εκθεμάτων ανά brand) στα in-store analytics που έχουν εγκατασταθεί. Στόχος είναι να προσφέρουν δυνατότητες personalized marketing, ώστε στο πολύ άμεσο μέλλον τα καταστήματα Καλογήρου να μπορούν να ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα σε κάθε ανάγκη και επιθυμία κάθε μεμονωμένου πελάτη τους.

Οι καλεσμένοι - δημοσιογράφοι από το χώρο της μόδας και της τεχνολογίας καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου- ενθουσιάστηκαν με την πρωτοποριακή αυτή ιδέα, «έπαιξαν» με τις βιτρίνες και ψήφισαν τα αγαπημένα τους παπούτσια αποτελώντας το πρώτο test κοινό για τη συλλογή στοιχείων (analytics) από τον off-line κόσμο!

Όλο το project έχει πραγματοποιηθεί από την εταιρία Atcom, την οποία τα καταστήματα Καλογήρου έχουν εμπιστευθεί προκειμένου να συνδυάσουν το online με το offline περιβάλλον για τη βελτιστοποίηση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών εντός και εκτός των φυσικών τους καταστημάτων. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η Alpha Bank με το πρόγραμμα Bonus, που κάνει έτσι την εντυπωσιακή έναρξη της συνεργασίας του με τα καταστήματα Καλογήρου.

Τέλος, τη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης στον Τύπο συνόδευσαν τα δροσιστικά cocktails Veuve Clicquot Rich, της νέας σαμπάνιας που υπογράφει ο οίκος της Veuve Clicquot.

 

Oι βιτρίνες αυτές θα παραμείνουν στο κατάστημα Καλογήρου του Golden Hall

τουλάχιστον έως το τέλος της εορταστικής περιόδου.

 

Vicky StoukiComment