AXDW Day 3 – Δημιουργίες 12 νέων σχεδιαστών, New Designers Awards

Αστείρευτο ταλέντο, δημιουργικότητα, φρέσκες ιδέες, συγκίνηση και χαμόγελα συνέθεσαν την 3η μέρα της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, η οποία ήταν αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές. 12 νέοι ταλαντούχοι δημιουργοί παρουσίασαν τις συλλογές τους στο κοινό και την κριτική επιτροπή των New Designers Awards, διεκδικώντας σημαντικά βραβεία: Best New Designer, Best Trendsetter, Best Catwalk και το Best Fashion Design Ambassador, το οποίο απένειμε, τιμώντας την AXDW, ο αξιότιμος κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού πλήθος κόσμου υποστήριξε την προσπάθεια των νέων δημιουργών παρακολουθώντας τις επιδείξεις των Νέων Σχεδιαστών και την τελετή απονομής των βραβείων New Designers Awards, που παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ. 12 νέοι ταλαντούχοι σχεδιαστές παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις στο catwalk της 18ης AXDW: Maria Vytinidou, Persephone, Parle Moi, Penelope Demetriou, Mal-le by Aggeliki Maleviti, Joy Koumentakou I madebyJK, Blondie.e, Marω Martzη, Chris & Tonia, Tryfonas Modestou, Nella Ioannou, Demis Araniadis. Λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή της απονομής των New Designers Awards, ο νικητής του Best New Designers Award της 17ης AXDW, ο Dimitrios Ordoulidis παρουσίασε την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή με τίτλο “Sexual Abstract (regenerate desire)” με minimal δημιουργίες για τους άνδρες και ανδρόγυνο στυλ, με θηλυκές λεπτομέρειες για τις γυναίκες με βασικούς τόνους το γκρι και το μπλε.

Για ακόμα μία σεζόν σημαντικοί εκπρόσωποι από τον χώρο της μόδας τίμησαν με τη Διοργάνωση με τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή: Η Έφη Αλεβίζου, Διευθύντρια του νέου γυναικείου site του Ομίλου THE TOC DIGITAL, η Κατερίνα Γκούμα, Ιδιοκτήτρια και Σχεδιάστρια του labelUnderground” με καταστήματα σε Αθήνα και Μύκονο, η Εύη Καρατζά, μία κυρία με πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μόδας, των γυναικείων περιοδικών και Ιδρύτρια και Creative Director του brand Evi Grintela, η Ιωάννα Κουρμπέλα, ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας με σημαντική πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Μαρίνα Μπάρη – Χριστέλλου και η Μυρτώ Μητροπούλου, founders του MONO Project, «κινούμενου» fashion concept store στο Λονδίνο, η Ιόλη Φωτοπούλου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Pop Up Store και founder του brand Universal Consciousness Aparrel.

Η Πρόεδρος της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την προσπάθεια τους, τις παρουσιάσεις τους, παροτρύνοντάς τους να ονειρεύονται και να επιδιώκουν τους στόχους τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Διοργάνωσης προς τους Νέους Σχεδιαστές από την ίδρυση της και τη διεύρυνση των επαφών με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και αγοραστές παγκοσμίως ενισχύοντας τη θετική άποψη για τη “made in Greece” μόδα, με τη συνέργεια με φορείς που στηρίζουν την εξωστρέφεια και τον κλάδο ένδυσης.

Νικητές των New Designers Awards της 18ης AXDW αναδείχθηκαν οι:

Τα βραβεία Best Fashion Design Ambassador και Best New Designer απέσπασε το brand Parle Moi της σχεδιάστριας Tamara παρουσιάζοντας μία συλλογή με ασπρόμαυρες δημιουργίες που συνοδεύονταν από εντυπωσιακά head pieces. Το βραβείο Best Fashion Design Ambassador αντιστοιχεί στην εξασφάλιση της συμμετοχής της σχεδιάστριας σε Εβδομάδα Μόδας του εξωτερικού και για την απονομή του βραβείου κλήθηκε ο επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς, τέως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και νυν Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, ο κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος κατά την ομιλία του συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες Σχεδιαστές και τη Διοργανώτρια της Εβδομάδας Μόδας, κυρία Τόνια Φουσέκη, για την εξαιρετική δουλειά στο πλαίσιο ανάδειξης Νέων ταλέντων, τονίζοντας ότι η μόδα είναι πολιτισμός και εκφράζει την ίδια την πόλη μας, την Αθήνα, η οποία πρέπει να προβάλλεται διεθνώς και μέσω του χώρου της μόδας. Το βραβείο Best New Designer αντιστοιχεί στην παραγωγή μίας capsule συλλογής βασεσμένη σε σχέδια της νικήτριας από το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του. Παράλληλα, η συλλογή θα δειγματιστεί και σε άλλες μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού και για την καλύτερη προώθηση της capsule συλλογής της νικήτριας, θα πραγματοποιηθεί φωτογράφιση από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες φωτογράφους μόδας. Την απονομή έκανε η Κατερίνα Γκούμα Ιδιοκτήτρια και Σχεδιάστρια του labelUnderground”.

Best Trendsetter: Η Joy Koumentakou I madebyJK έφερε pop art αέρα στο catwalk της AXDW, παρουσιάζοντας την “POP GLAM” συλλογή της και εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή. Εικόνες comic και pop art σύμβολα της δεκαετίας του ’60 πλημμύρισαν την αίθουσα. Την παρουσίαση ολοκλήρωσε η guest εμφάνιση στην πασαρέλα του Τρύφωνα Σαμαρά ως pop γαμπρού. Το βραβείο αντιστοιχεί σε μια παρουσίαση της νικήτριας και της νέας της συλλογής στο thetoc.gr. Την απονομή του βραβείου έκανε η Έφη Αλεβίζου, Διευθύντρια του νέου γυναικείου site του Ομίλου THE TOC DIGITAL, η οποία επιβράβευσε τους συμμετέχοντες για το πάθος τους και την προσπάθεια που κάνουν γι’ αυτό που αγαπούν.

Best Catwalk: Η Nella Ioannou μετέφερε τους προσκεκλημένους σε ένα οπτικό παραμύθι με αέρινες δημιουργίες, σε παστέλ χρώματα, μοναδικές δαντέλες και θηλυκές διαφάνειες από την S/S 2016 συλλογή της με τίτλο “Once upon a time…”, δημιουργώντας παραμυθένια ατμόσφαιρα στον χώρο. Το βραβείο αντιστοιχεί σε δωρεάν παρακολούθηση σεμιναρίων της επιλογής της στη σχολή μόδας Theia Lab. Για την απονομή του βραβείου κλήθηκε η  ιδρύτρια του Theia Lab, Θεοδώρα Προβοπούλου, η οποία συνεχάρη τη νικήτρια για το βραβείο και την αξιόλογη προσπάθεια.

Vicky Stouki

MBA | Digistal Creator | Professional Stylist, Style/Lifestyle Blogger|Influencer, Founder of Vicky's Style

I have a great passion for styling, fashion and image making. I studied business however I was always quite active in Style & Fashion throughout my studies and my professional career. Therefore, I decided to pursue a Professional Course in Styling so as to follow a professional career in Fashion and Styling. I enjoy working with people as I always did throughout my career. I was advising my friends and colleagues on their personal styling at all times. Therefore, I am looking forward to provide you with tips and tricks so as to develop a successful and unique style based on your personal lifestyle. My goal is to provide you with advise on how to personalise fashion trends based on your lifestyle, to develop a professional image, to use your personal colour palette into your favour and develop your style in order to feel confident & fabulous. Morevover, to provide you with tips & tricks based on your body type and your wardrobe requirements in order to create the perfect wardrobe based on your personal needs. I am looking forward to working with each one of you!

https://www.vickysstyle.com/
Previous
Previous

Το 'The Event Paper Asia Edition' είναι τώρα διαθέσιμο για λήψη στο website της Stradivarius

Next
Next

Ανοιξε το μεγαλύτερο H&M στην Ελλάδα - δείτε το video!