Η BERSHKA παρουσιάζει το Νέο STORE IMAGE STAGE

Το νεανικό brand του ομίλου Inditex παρουσιάζει το νέο store image 

Το 1998, ο όμιλος Inditex δημιούργησε το brand Bershka ως απάντηση στην αυξανόμενη απαίτηση για ένα διαφορετικό στήσιμο καταστήματος που θα απευθυνόταν σε ένα νεανικό, δυναμικό, απαιτητικό και ενημερωμένο για τις τελευταίες τάσεις κοινό.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η αλυσίδα Bershka έχει 1.010 καταστήματα σε 68 χώρες, με πωλήσεις που την καθιστούν στη δεύτερη σημαντικότερη θέση στον όμιλο.

Το brand απευθύνεται στις ηλικίες 13-25 ετών: τολμηροί νέοι άνθρωποι, γνώστες της μόδας, της μουσικής, της κουλτούρας και της σύγχρονης τεχνολογίας, δικτυωμένοι στα κοινωνικά δίκτυα.

Σταδιακά, ξεκινώντας από αυτό τον Σεπτέμβριο, το brand προχωρά στην παρουσίαση του νέου concept καταστήματος, το STAGE, στα νέα ανοίγματα και ανακαινίσεις. Αυτό το νέο concept εμφανίζεται σήμερα σε ορισμένα καταστήματα στην Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ταϊβάν και Γαλλία και θα υλοποιείται στο εξής σε όλα τα νέα ανοίγματα και ανακαινίσεις καταστημάτων.

Με το STAGE, η Bershka επανατοποθετείται ως image και ως brand πάντα σε σύνδεση με τη μουσική, τις τάσεις και τις τελευταίες τεχνολογίες.

Το νέο κατάστημα έχει ως έμπνευση της μουσική, τις συναυλίες και τα παρασκήνια: απ’ όπου και παίρνει το όνομά του. Η αισθητική του είναι πιο ανάλαφρη και πιο βιομηχανική, με ψηλοτάβανους χώρους που εκθέτουν τη δομή του κτιρίου.

Μια δομή που βασίζεται σε μεταλλικά στηρίγματα καλύπτει ολόκληρη την περίμετρο του χώρου, ενώ ο φωτισμός, τα ηχεία και μέρος των panels κρέμονται από αυτά.

Στο STAGE, η εμπειρία αγορών βελτιώνεται με πιο λειτουργικά και πολυδιάστατα έπιπλα και δομές που επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση μέσα στο κατάστημα και την καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων και επομένως έναν καλύτερο τρόπο δειγματισμού των looks της κάθε σεζόν.

Στο επίπεδο Visual Merchandising, σε αντίθεση με την εικόνα του προηγούμενου καταστήματος, οι εκτεταμένες κολεξιόν δεν παρουσιάζονται σε τοίχους και ράφια, αλλά υπάρχουν εικόνες των ρούχων που, σε συνδυασμό μεταξύ του, δείχνουν το concept της κάθε κολεξιόν.    

Υπάρχουν ειδικές ζώνες για αξεσουάρ για Άνδρες και Γυναίκες, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα περισσότερα κομμάτια των κολεξιόν, δίνοντας έμφαση στην παρουσία τους μέσα στο χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τα υποδήματα, στο νέο panel παρουσίασής τους.

Το image του νέου STAGE της Bershka προσδίδει ευελιξία στο σημείο πώλησης, καθώς όλες οι μονάδες και τα panels μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν αφού είναι κρεμαστά και όχι μόνιμα τοποθετημένα. Έτσι μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στις ανάγκες της κάθε καμπάνιας.  

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στο μέτωπο της τεχνολογίας, υπάρχουν οι διαδραστικές οθόνες, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εικόνες από show των ρούχων που βρίσκονται σε αυτή τη μονάδα. Αυτές οι οθόνες παρακολουθούνται από ένα σύστημα που ελέγχεται μέσω ενός iPad. Επιπλέον, το κατάστημα διαθέτει διάφορα LED panels όπου παρουσιάζονται project videos των look books, ειδικές προσφορές και καμπάνιες.

Το νέο image, STAGE, κινείται στους στόχους βιωσιμότητας που έχουν ανακοινωθεί από τον όμιλο Inditex σχετικά με:

  • Χαλάκια από ανακυκλωμένα λάστιχα αεροπλάνων
  • Βαφές χωρίς οργανικές ενώσεις
  • Αποδοτικές μονάδες κλιματισμού
  • Όλοι οι φωτισμοί LED έχουν ελεγκτές χαμηλής κατανάλωσης και έντασης φωτός για να επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενέργειας
  • Όλη η ξυλεία προέρχεται από ανακυκλωμένες σανίδες και φύλλα ξύλου από βιώσιμα δάση που ξαναφυτεύονται τουλάχιστον ανά 15 χρόνια. Αυτό εγγυάται την αναδάσωση και επομένως την αποδοτική χρήση του ξύλου.

Το brand ακολουθεί τις προϋποθέσεις του πιστοποιητικού LEED PLATINUM, το οποίο υποστηρίζει βιώσιμες διαδικασίες στη χρήση περιβαλλοντικά φιλικών υλικών, στα νέα ανοίγματα καταστημάτων και σε όλα τα στάδια κατασκευής τους.

Ορισμένα καταστήματα, όπως αυτά στην οδό Colón στη Βαλένθια (Ισπανία) και στην Tauentzienstrasse στο Βερολίνο (Γερμανία), επιδεικνύουν το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό τους.

Από σήμερα, η Bershka διατηρεί 1.010 καταστήματα, καλύπτοντας συνολική επιφάνεια 430.000 τμ περίπου. Η ανακαίνισή τους βάσει του νέου STAGE image θα πραγματοποιηθεί σταδιακά από φέτος.

 

  

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΩΣ ΤΗ ΔΥΣΗ

 

Η Bershka συνεχίζει τη διεθνή εξάπλωσή της, που τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται σε χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και το πρόσφατο άνοιγμα του πρώτου flagship καταστήματος στη Σεούλ (Κορέα).

Ορισμένα από τα πιο επιφανή νέα STAGE καταστήματα του 2015 βρίσκονται στην Πορτογαλία (Λισαβώνα), Ισπανία (Κόρδοβα και Βαρκελώνη), Ταϊβάν (Ταϊπέι) και Γαλλία (Νίκαια).

Το brand, έχοντας ανοίξει το online κατάστημα το 2011, σήμερα έχει παρουσία σε 17 χώρες. Το website bershka.com ανανέωσε επίσης την εικόνα του πριν από λίγους μήνες, με νέες εφαρμογές και πιο εύκολη και έξυπνη εμπειρία αγορών.

Σήμερα η Bershka απασχολεί περίπου 15.000 ανθρώπους σε όλα τα καταστήματα παγκοσμίως, καθώς και στο κέντρο logistics και τα κεντρικά γραφεία στην Tordera (Βαρκελώνη).

STAGE OPENINGS

ΤΑΪΒΑΝ – Ταϊπέι

STAGE OPENINGS

ΓΑΛΛΙΑ Νίκαια

STAGE OPENINGS

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – Cascais

STAGE OPENINGS

ΙΣΠΑΝΙΑ – A Coruña

Vicky StoukiComment