"Young Hollywood" by Claiborne Swanson Frank

O Michael Kors ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου «Young Hollywood» (εκδόσεις Assouline), με πορτρέτα από τον Claiborne Swanson Frank, το οποίο έχει τη χαρά να προλογίσει.

Το βιβλίο «Young Hollywood» είναι μία υπέροχη συλλογή φωτογραφιών της Claiborne Swanson Frank, η οποία ειδικεύεται στα πορτρέτα, και έρχεται να ακολουθήσει το «American Beauty» που ήταν και η πρώτη της συνεργασία με τον οίκο Assouline. Η Swanson Frank απαθανάτισε περισσότερες από 60 ανερχόμενες γυναίκες από την κινηματογραφική βιομηχανία, αντλώντας έμπνευση από το παλιό Hollywood. Μεταξύ αυτών των γυναικών είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί και σταλίστρες, όπως η Elisabeth Moss, η Dakota Johnson, η Imogen Poots, η Amber Heard κ.ά.

Το «Young Hollywood» συλλαμβάνει τη γοητεία και την ουσία του τι σημαίνει και τι χρειάζεται για να είναι μία γυναίκα στάρλετ στο σύγχρονο Hollywood. Τα στοιχεία αυτά τα αποδίδει μέσα από τα πανέμορφα πορτρέτα, τα σύντομα κείμενα της συγγραφέως Genevieve Bahrenberg που δίνουν φωνή στις γυναίκες των πορτρέτων, τον πρόλογο του Michael Kors, την εισαγωγή της Αμερικανίδας ηθοποιού Amy Seimetz αλλά και τη σύντομη συνέντευξη μεταξύ της βραβευμένης δημοσιογράφου Lesley M. M. Blume και της ίδιας της  Swanson Frank.

Ο Michael Kors συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Swanson Frank το Φθινόπωρο του 2012 στα πλαίσια του concept «Kors Collaborator», μία διαρκή πρωτοβουλία του σχεδιαστή να παρουσιάζει προφίλ ταλαντούχων γυναικών από όλο το πολιτισμικό στερέωμα. Αυτή η επιτυχημένη συνεργασία ήταν και ο λόγος που οδήγησε τον Kors να υποστηρίξει τη φωτογράφο στη δημιουργία του δεύτερου  βιβλίου της  «Young Hollywood».

Πριν από τη δημοσίευση του «Young Hollywood», o οίκος Michael Kors μας έδωσε μία πρώτη γεύση του βιβλίου με αποκλειστικά αποσπάσματα, μία σύντομη συνέντευξη με την Claiborne Swanson Frank και την πρώτη προβολή μίας  μικρού μήκους ταινίας σε σκηνοθεσία της Tamara Lowe,  τα οποία προέβαλε στην ιστοσελίδα Destination Kors (www.destinationkors.com), αλλά και στα social media του οίκου. Η ταινία, η οποία γυρίστηκε στο Los Angeles, εξερευνά το όραμα της Swanson Frank, προσφέροντας μια ματιά στα παρασκήνια και στον τρόπο που η φωτογράφος δημιούργησε το βιβλίο, χρησιμοποιώντας τη μόδα και την ομορφιά για να πει μια Χολιγουντιανή ιστορία.

«Η Clairborne είναι πραγματικό ταλέντο και μοιράζεται το όραμά μου για το μεγαλείο που πηγάζει από την προσωπικότητα του καθενός», λέει ο Michael Kors για την Swanson Frank. «Ήταν τιμή μου να συνεισφέρω στο βιβλίο της μέσω του προλόγου μου σε αυτό. Το «Young Hollywood» είναι μία σύνθεση όλων των πραγμάτων που περιμένουμε από τις γυναίκες του σήμερα. Αυτές οι ταλαντούχες νεαρές γυναίκες της βιομηχανίας του Hollywood αντιπροσωπεύουν την πολυπραγμοσύνη και την ταχύτητα που είναι απαραίτητες στη σημερινή  εποχή, και ταυτόχρονα αντανακλούν κάτι που θυμίζει το glamour της παλιάς εποχής. Μπορεί να είναι νέες, αλλά προβάλλουν μία ευφυΐα και μία αίσθηση καλλιέργειας που διαψεύδουν την ηλικία τους.»

«Νιώθω τόσο ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να αιχμαλωτίσω την επόμενη γενιά των ταλέντων του Hollywood και να καταγράψω αυτή τη μοναδική πολιτιστική στιγμή μέσω του φωτογραφικού μου φακού», λέει θ Claiborne Swanson Frank. «Η συνεχής υποστήριξη του Michael και η βαθιά πίστη του στο όραμά μου, μου επέτρεψαν να κάνω πραγματικότητα το «Young Hollywood». Υπήρξε τόσο γενναιόδωρος σε όλο τη διαδικασία δημιουργίας του βιβλίου μου και ο στοχαστικός του πρόλογος είναι μία υπέροχη εξερεύνηση της ουσίας των γυναικών, της αίγλης και του Hollywood στο  πέρασμα  των  δεκαετιών.»

Για το λανσάρισμα του βιβλίου, ο Michael Kors θα παραθέσει ένα privé δείπνο στο Los Angeles.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

Assouline Website: http://www.assouline.com/

Destination Kors: http://www.destinationkors.com/

Facebook: https://www.facebook.com/michaelkors

YouTube: https://www.youtube.com/user/michaelkors

 

 Σχετικά με  την Claiborne Swanson Frank

H φωτογράφος πορτρέτων & στυλίστρια Claiborne Swanson Frank γεννήθηκε στη Νάπολη της Φλόριντα και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Μετακόμισε στην Νέα Υόρκη το 2007 και εργάστηκε στην Vogue, κάτω από την Editor-in-Chief Anna Wintour. Αποχώρησε από το περιοδικό το 2009 και λίγο αργότερα αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα στη φωτογραφία. Το 2010, η Claiborne δημιουργήθηκε την πρώτη της φωτογραφική συλλογή, η οποία αποτελούνταν   από τα πορτρέτα των γυναικών της ζωής  της. Αυτή η συλλογή, άλλωστε, αποτέλεσε και την πυγή έμπνευσης για το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Assouline, το «American Beauty», που δημοσιεύθηκε την Άνοιξη του 2012. Η φωτογραφία εξωφύλλου του βιβλίου με το μοντέλο Lily Aldridge φιλοξενήθηκε στην έκθεση του μουσείου De Young στο Σαν Φρανσίσκο το καλοκαίρι του 2012.  Λίγο μετά την έκδοση του «American Beauty», η Claiborne μετακόμισε στο Los Angeles, όπου και ξεκίνησε να δουλεύει  για το δεύτερο της βιβλίο με  πορτρέτα, το «Young Hollywood». Τα τελευταία δύο χρόνια, ταυτόχρονα με την προετοιμασία του «Young Hollywood», έχει συνεργαστεί με ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρίες μόδας και έχει επιμεληθεί αρκετά editorials περιοδικών. Αυτή την περίοδο, μένει μόνιμα στο Los Angeles με το σύζυγο της, James, το γιο τους, Hunter, και τον σκάλο τους, Blue.

Vicky StoukiComment