15η ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK - Ημέρα 2η

15η Athens Xclusive Designers Week – 2η μέρα

Νέοι σχεδιαστές μόδας, φρεσκάδα, δημιουργικότητα,  3 σημαντικά βραβεία και μια άκρως επιτυχημένη τελετή απονομής με παρουσιαστή τον Νίκο Αναδιώτη έδωσαν λάμψη στη 2η μέρα της AXDW!

Πλήθος καλεσμένων κατέκλυσε για 2η μέρα  το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής για τις επιδείξεις της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, για να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των collection 14 νέων σχεδιαστών για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014 -2015 αλλά και την απονομή των New Designers Awards με παρουσιαστή τον εντυπωσιακό Νίκο Αναδιώτη.

12 νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν για σημαντικά βραβεία: Stavrianna Georgiadi, Nella Ioannou, Sinister, Leon by Ilias Wia, Nikolaos Tsironis, King & Queen, Sandy Antoniou, TwoAs, Ellen S. & F. Erotokritos, Blondie.e, Anastasia Dosi, Storydrops by Electra Vasileiou. Λίγο πριν τη μεγάλη απονομή η περσινή νικήτρια του Best New Designer, Loukia Kyriakou, και η περσινή νικήτρια του Best Trendsetter, 180Degrees, παρουσίασαν τις ολοκληρωμένες συλλογές τους! Η Loukia Kyriakou παρουσίασε μια συλλογή με βασικά στοιχεία τη λευκή δαντέλα και τα χρώματα nude, μπλέ και κόκκινο ενώ το brand 180Degrees παρουσιάσε δημιουργίες με μοναδικά prints που φοριούνται με πολλούς τρόπους!

 

Στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων συμμετείχαν η κα Βίκυ Καγιά, ιδρύτρια του Fashion Workshop, η κα Annabelle Dos Santos, διευθύντρια επικοινωνίας του γαλλικού οίκου μόδας Cacharel, η κα Dominique Fantaccino, Country Manager των H&M για Ελλάδα και Βουλγαρία, η κα Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια του labelUnderground”, η κα Σόνια Καζόνι, Product Manager του περιοδικού People στην Ελλάδα, η κα Genevieve Majari, φωτογράφος και administrator και η κα Claire Ardhuin, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του γαλλικού οίκου Cacharel.

Η διοργανώτρια της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη, κατά την ομιλία της στην τελετή απονομής, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για τις παρουσιάσεις τους και μίλησε για την υποστήριξη της διοργάνωσης προς τους Έλληνες σχεδιαστές αλλά και τη σπουδαιότητα της ανάδειξης Νέων ταλέντων,από την ίδρυσή της.

Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:

Anastasia Dosi: Η σχεδιάστρια εντυπωσίασε κοινό και κριτές με την ξεχωριστή της συλλογή, η οποία συνοδεύτηκε από υποδήματα MIGATO, και απέσπασε το βραβείο Best New Designer, το οποίο της απένειμε η κα Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutiqueUnderground”. Το βραβείο αντιστοιχεί στη δυνατότητα του νικητή να ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο πλαίσιο προώθησης της capsule συλλογής του νικητή, το βραβείο περιλαμβάνει επίσης τη φωτογράφισή της από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες της φωτογραφίας μόδας, με τους οποίους συνεργάζεται το label Underground. Τα παπούτσια της επίδειξης ήταν προσφορά της εταιρείας.

TwoAs: Το δίδυμο των TwoAs έδωσε μια νέα πνοή στα trends για την επόμενη σεζόν και επιβραβεύτηκε με το βραβείο Best Trendsetter, το οποίο απένειμε η κα Dominique Fantaccino, Country Manager των H&M Ελλάδος και Βουλγαρίας. Οι νικητές θα επιμεληθούν μια αποκλειστική βιτρίνα με Η&Μ Summer Looks, στα δύο flagship καταστήματα της Η&Μ – στην Αθήνα στην Ερμού 54 και στην Θεσσαλονίκη στη Τσιμισκή 20. Οι βιτρίνες που θα επιμεληθούν, θα παρουσιαστούν στο περιοδικό ELLE.

Nikolaos Tsironis: Ο σχεδιαστής παρουσίασε μια συλλογή με έντονες επιρροές από την τέχνη, παρουσιάζοντας ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα και κερδίζοντας το βραβείο Best Catwalk, το οποίο απένειμε η κα Βίκυ Καγιά, ιδρύτρια του Fashion Workshop. Το βραβείο αντιστοιχεί στην υποτροφία του FashionWorkshop by Vicky Kaya που περιλαμβάνει την συμμετοχή του στο summer intensive powered by DEUX HOMMES με διάρκεια τριών εβδομάδων.

Πολλοί επώνυμοι επισκέφθηκαν την AXDW: Βίκυ Καγιά, Γιώργος και Έλενα Ντάβλα, Λάουρα Νάργες, Δημήτρης Δαλάκος, Μαρία Ηλιάκη, Νόνη Δούνια, Στέλλα Γιαμπουρά, Νίκος Αναδιώτης, Μιχάλης Ζαμπίδης, Shaya, Ευριδίκη,, Γιώργος Μανίκας, Κώστας Φραγκολίας, Στέλλα Δημητρίου, Γιάννης Σπαλιάρας κα

Η Belvedere Vodka, η super premium βότκα από την Πολωνία, στηρίζει τη μόδα και τους δημιουργούς της και είναι για άλλη μια σεζόν Χορηγός της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας! Οι bartenders της Belvedere θα επιμεληθούν μοναδικά cocktails ειδικά διαμορφωμένα για τους VIP καλεσμένους της διοργάνωσης! Highlight της διοργάνωσης, το ιδιαίτερο χορευτικό που η ετοιμάζει η Belvedere για την έναρξη της επίδειξης του οίκου Cacharel, που θα κλείσει τη διοργάνωση.

 

Τα νέα Kellogg’s Special K είναι η απόδειξη πως κάθε αλλαγή είναι προς το καλύτερο: καλύτερη διατροφή, καλύτερη υγεία, καλύτερη ζωή! Τα νέα Kelloggs Special K αγκαλιάζουν φέτος τη 15η AXDW υποστηρίζοντας με τη σειρά τους την ανάπτυξη του κλάδου της μόδας αλλά και την προσπάθεια των Ελλήνων σχεδιαστών -εντός και εκτός συνόρων- να πετύχουν το όνειρό τους, τη δική τους δημιουργική αλλαγή προς το καλύτερο!

Τα μακιγιάζ των επιδείξων γίνεται με προϊόντα Lee Hatton, ενώ την επιμέλεια του μακιγιάζ αναλαμβάνει η σχολή FREDDY MAKE UP STAGE, με επικεφαλής τον Freddy Kalobratso.

Το hair styling των επιδείξεων της AXDW γίνεται με τα προϊόντα του βρετανικού fashion lover brand Toni & Guy, που αγαπήθηκε από εκατομμύρια γυναίκες για το ακαταμάχητο στυλ και το μοναδικό ύφος που προσδίδει σε κάθε τους εμφάνιση! Την επιμέλεια του hair styling αναλαμβάνει όπως κάθε σεζόν η σχολή κομμωτικής Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

 

Κατά τη διάρκεια της 15ης AXDW, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά!

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξάγεται το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

 

Το κοινό της εβδομάδας μόδας μπορεί να επισκεφθεί το μοναδικό showroom της MIGATO και να γνωρίσει τη νέα συλλογή υποδημάτων του γνωστού brand, αλλά και το showroom Alexia Fashion με δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, που θα βρίσκονται στο χώρο της διοργάνωσης για όλες τις ημέρες.

 

Ανακαλύψτε τις συλλογές των κορυφαίων σχεδιαστών της AXDW στο brandsGalaxy.gr και αποκτήστε τις δημιουργίες τους με έκπτωση έως 50%, μέχρι την Τετάρτη 2 Απριλίου, αποκλειστικά στο www.brangsgalaxy.gr.

Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης δυναμικά DJ sets από τον ραδιοφωνικό σταθμό

Athens Deejay 95.2 δίνουν το μουσικό ρυθμό στη μεγάλη «γιορτή» της μόδας!

 

Sponsor: Belvedere

Silver Sponsors: Kellogg’s Special K, Collagen Pro-Active

Hair Sponsor: Toni & Guy

Make Up Sponsor: Lee Hatton

Hospitality Sponsor: Athenaeum InterContinental Athens

Partners: Fashion Workshop by Vicky Kaya, Freddy Make Up Stage, Diamantopoulos, Airchampion24.gr

Communication Sponsors: OTE TV, Athens DeeJay, Rock FM, Έψιλον – Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, enet.gr, Free Sunday, Like!, Deluxe, Adore, tlife, Hope, kool

Under the auspice of: ΕΟΤ – Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ΟΠΕ – Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου,  ΕΑΤΑ - Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ΠΣΒΒΠΕ - Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος, ΠΣΕ - Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων,  ΣΒΒΕ - Συνδέσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ΣΕΛΠΕ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος

Το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής τελεί υπό τη διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και στις επίσημες σελίδες της στα social media:


www.axdw.gr    facebook.com/axdweek    https://twitter.com/AXDWee  

youtube.com/AXDWeek     instagram.com/axdweek   www.pinterest.com/axdweek  

Vicky Stouki

MBA | Digistal Creator | Professional Stylist, Style/Lifestyle Blogger|Influencer, Founder of Vicky's Style

I have a great passion for styling, fashion and image making. I studied business however I was always quite active in Style & Fashion throughout my studies and my professional career. Therefore, I decided to pursue a Professional Course in Styling so as to follow a professional career in Fashion and Styling. I enjoy working with people as I always did throughout my career. I was advising my friends and colleagues on their personal styling at all times. Therefore, I am looking forward to provide you with tips and tricks so as to develop a successful and unique style based on your personal lifestyle. My goal is to provide you with advise on how to personalise fashion trends based on your lifestyle, to develop a professional image, to use your personal colour palette into your favour and develop your style in order to feel confident & fabulous. Morevover, to provide you with tips & tricks based on your body type and your wardrobe requirements in order to create the perfect wardrobe based on your personal needs. I am looking forward to working with each one of you!

https://www.vickysstyle.com/
Previous
Previous

'Summer Breeze' by Daphne Valente at Liana Vourakis'store!

Next
Next

H Barbour γιορτάζει την 120η επέτειό της!