Ο οίκος Cacharel για πρώτη φορά στην 15η AXDW!

Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, παρουσιάζει τις νέες τάσεις της μόδας για 15η φορά, για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014-2015, από σήμερα 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, στη Λεωφόρο Συγγρού. 30 Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις νέες δημιουργίες τους στη μεγαλύτερη πασαρέλα της πόλης!

Η 15η AXDW έχει την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά τον πιο ρομαντικό οίκο του Παρισιού, τον οίκο Cacharel, που θα παρουσιάσει τη νέα συλλογή του, Autumn Dance την Τρίτη 1/4 στις 21:30! Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συλλογή δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού στον κόσμο και η πρώτη επίσημη παρουσίαση της θα γίνει στην 15η AXDW, με highlight το ιδιαίτερο χορευτικό που θα παρουσιάσει η Belvedere Vodka στην έναρξη της επίδειξης.

Ας κάνουμε μία ιστορική αναδρομή όσον αφορά τον οίκο Cacharel ώστε θυμηθούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα από την ίδρυση του μέχρι σήμερα! Ο οίκος Cacharel ιδρύθηκε το 1958 από τον Jean Bousquet ο οποίος παραμένει κοντά στις αρχικές του αξίες μόδας με το να προσφέρει μοναδικές δημιουργίες καθώς και προσιτές κολεξιόν.

Ο οίκος μόδας επιβραβεύεται με τη πρώτη του αληθινή επιτυχία όταν η “iconin crepe blouse” φωτογραφίζεται από τον Peter Knapp και στολίζει το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Elle το 1963.  Η ιστορία της Cacharel στην συνέχεια γράφεται μόνη της με σχέδια των γνωστών stylists μόδας όπως του Emmannuell Khan και μετά της Corrine Sarrut.  Γύρω στο 1968 ο Jean Bousquet γνωρίζει τον φωτογράφο Sarah Moon και τον εκδότη Robert Delpire οι οποίοι δουλεύουν μαζί για να δημιουργήσουν το ρομαντικό σύμπαν της Cacharel το οποίο θα παραμείνει αθάνατο με το πέρας των χρόνων δια μέσου των ποιητικών, ονειρικών, και μαγευτικών του φωτογραφιών.  Στα τέλη του 1960, οι πρώτες «μπλούζες ελευθερίας» άρχισαν να ανθίζουν και να προβάλλονται.  Η Cacharel αποτελεί πλέον μία ανερχόμενη εκρηγνυόμενη μάρκα ρούχων, μία σύσταση μόδας, όπου το κύμα ελευθερίας εκρηγνύεται στο 1970.  

Ένας μεγάλος αριθμός σχεδιαστών θα ακολουθήσουν και θα λάβουν μέρος στην διεθνή ακτινοβολία της Cacharel.  Σήμερα, ο σχεδιασμός των ρούχων γίνεται από μία ομάδα του οίκου, η οποία απαρτίζεται από πολλούς και διαφορετικούς σχεδιαστές και καλλιτέχνες

 

Φθινοπωρινός Χορός

Χειμώνας 2014/15 Γυναικεία Κολεξιόν

 

Η νέα γυναικεία collection Χειμώνας 2014/15Φθινοπωρινός Χορός” δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το studio σχεδιασμού της Cacharel μέσω της δημιουργικής διαδικασίας  (ανακαλύπτοντας, ανταλλάσοντας και μοιράζοντας).

Το ρούχο παρουσιάζεται σαν να είναι μία κατασκευή μέσα σε ένα περιορισμένο χώρο ή μία γραμμή σχεδιασμένη πάνω σε ένα φύλλο χαρτί: δομή, ρυθμός, κίνηση, το πεπρωμένο της ύπαρξης του είναι να προστατεύει και να προάγει, να φωτίζει μία παρουσία που δημιουργεί αντίθεση και σκιά φτιαγμένη από χρώματα και μοναδικά υλικά.

Η δουλεία μας είναι να έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ και γραμμή στα ρούχα ώστε η αξία τους να είναι ανεκτίμητη.  Τα ρούχα έχουν παστέλ ζωγραφιές ή πινελιές, που υπογραμμίζουν την ιδέα μίας και μοναδικής άποψης που είναι δυναμική και αυθεντική. 

Πρόκειται για μία πρόσκληση για να συμμετέχει κάποιος σε αυτόν τον Φθινοπωρινό Χορό μέσα στον οποίο τα διαφορετικά στοιχεία ανακατεύονται παιχνιδιάρικα.  Αυτός ο χορός είναι συνάμα σκληρός και μαλακός, πολύχρωμος και χαρμόσυνος, μία σύγκρουση μεταξύ των στοιχείων της φύσης.  Είναι επίσης η έκφραση της νεανικής αθωότητας ρομαντισμού, της έκπληξης, της ορμής, που κάνει το κεφάλι σου να γυρίζει: η ελευθερία του, μία δυνατή ένταση που κόβει την ανάσα.    

 

Vicky StoukiComment