Γνωρίσαμε το νέο Ελληνικό fashion brand γυαλιών MARAGU από ξύλο με θεϊκό στυλ!

Για κάποιους είναι μια εξωτική χώρα, γι’ άλλους ένα μαγικό μέρος. Για εμάς τους κατοίκους της, ο τόπος μας! Κάθε μας μέρα είναι μοναδική. Κάθε κάτοικος της Maragu λατρεύει να δημιουργεί, να κατασκευάζει, αρκεί το υλικό του να είναι το ξύλο. Ελληνικό ξύλο. Γιατί αυτό; Διότι είναι το μόνο που ξέρει να «πλάθει» κι έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για τις κατασκευές μας. Χρώμα, άρωμα, υφή, δύναμη, αντοχή, διαφορετικότητα και πάνω απ' όλα είναι στην παράδοσή μας! Είναι το νέο ελληνικό brand Maragu.

Η ενασχόληση με το ξύλο για τη Maragu δεν είναι νέα υπόθεση, αντίθετα αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ομάδας μας για περισσότερα από 50 χρόνια, καθώς στην κατασκευή των γυαλιών μας από ξύλο συμπυκνώνεται η εμπειρία, η σοφία και το μεράκι δύο γενεών μαραγκών. Γι’ αυτό και τα γυαλιά μας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ενεργοποιούν τις αισθήσεις, νιώθοντας τα υλικά να χαϊδεύουν το πρόσωπο, βλέποντας μέσα από φακούς* κορυφαίων προδιαγραφών, ακούγοντας τον ήχο από το αυθεντικό ξύλο όταν τα αφήνεις πάνω σε ένα τραπέζι αλλά και μυρίζοντας το άρωμά τους. Πράγματι, σε κάθε συσκευασία γυαλιών Maragu ενυπάρχει ένα πουγκί ρινισμάτων άγριου ξύλου για ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.

Η συλλογή Maragu

Ανακαλύψτε λοιπόν, δοκιμάστε, αγγίξτε, μυρίστε κι απολαύστε τη συλλογή Maragu μέσα από τα εξαιρετικά σχέδια Zeus, Aphrodite, Ares & Hermes. Με την υπογραφή και την καλλιτεχνική επιμέλεια του πρωτοποριακού designer Γιώργου Δρακίδη αλλά και με τη βοήθεια οπτικών, διατηρήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού ένα βασικό αξίωμα…Να σχεδιάσουμε γυαλιά ηλίου από ξύλο και όχι απλώς ξύλινα γυαλιά. Βασικός μας στόχος είναι το τελικό προϊόν να είναι καλαίσθητο, ξεκούραστο και εντυπωσιακό. Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στις καμπύλες του ξύλου και στην άνεση και εφαρμογή του σκελετού.

Τα υλικά

Διαλέγοντας προσεχτικά τα ξύλα και δουλεύοντας τα στο χέρι για να ομαλοποιήσουμε κάθε πτυχή, μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο για το τελικό αποτέλεσμα των προϊόντων μας που δημιουργούνται από ελληνική καρυδιά, ξύλο τριανταφυλιάς, ελιά και σφένδαμο. Η διαδικασία κατασκευής που ακολουθούμε βασίζεται στη φιλοσοφία «onepiece wooden pair of sunglasses». Δηλαδή κάθε ζευγάρι πλάθεται από ένα ατόφιο και μοναδικό κομμάτι ξύλου. Αυτό το καθιστά φυσικά μοναδικό, καθώς κανένα κομμάτι ξύλο δεν είναι ακριβώς ίδιο με κάποιο άλλο! Συνολικά το αποτέλεσμα της δουλειάς μας είναι γυαλιά από ελληνικό ξύλο με διάρκεια, κομψότητα και φινέτσα.  

Ανακαλύψτε τη συλλογή στο http://maragu.co/eshop/ κι ελάτε κι εσείς με εμάς στη Maragu

Εδώ που δεν ακολουθούμε κανόνες. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα πρέπει. Ζούμε ανατρεπτικά και με το δικό μας στιλ! Για εμάς, αυτό είναι ελευθερία. Να μπορούμε να δημιουργούμε με τα χέρια μας, ασυνήθιστα και εφευρετικά! Και αν ακόμα δεν πειστήκατε για να έρθετε μαζί μας….μάθετε και αυτό: The sun always shines in Maragu

Zeus

O Ζευς ήταν βασιλιάς και πατέρας των θεών.  Αυτό το ζευγάρι γυαλιά είναι για όσους τολμούν και αναζητούν να ξεχωρίσουν. Γι’ αυτούς που προτείνουν τις δικές τους τάσεις αντί απλά να ακολουθούν. Από ξύλο καρυδιάς, το μοναδικό που είναι φυσικά πλούσιο με βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή. 

 

 

 Ares

O Άρης ήταν ο θεός του πολέμου και της καταστροφής. Η     ερωτική του σχέση με την Αφροδίτη καθιστά τον Άρη το απόλυτο ανδρικό πρότυπο. Αυτό το σχέδιο απευθύνεται σε άνδρες που επιθυμούν να αναδειχθούν χωρίς να προκαλούν. Για όσους πιστεύουν ότι η ομορφιά βρίσκεται στη λιτότητα. Από ξύλο καρυδιάς, το μοναδικό που είναι φυσικά πλούσιο με βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή. 


Aphrodite

H Αφροδίτη ήταν η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Οι ποιητές επαινούσαν το γέλιο και τη λάμψη της. Το σχέδιο θα αγαπήσουν οι πραγματικά συναρπαστικές γυναίκες του κόσμου. Εκείνες που η κοινωνικότητα και η μόδα είναι στην καθημερινή τους agenda. Από ελαφρύ ξύλο σφενταμιού, διατηρήσαμε το υπόλευκό του χρώμα και λειάναμε τις καμπύλες για να αγκαλιάσουν τα γυναικείο πρόσωπο. 


Hermes

O Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών. Όπως επίσης ο θεός της επικοινωνίας και των ταξιδιών. Αυτό το σχέδιο θα το λατρέψουν οι κοσμοπολίτες κι όσοι θέλουν πραγματικά να δημιουργήσουν αφορμή για στενές επαφές. Για όσους η αναζήτηση του νέου είναι πραγματικά τρόπος ζωής. Από ξύλο καρυδιάς, το μοναδικό που είναι φυσικά πλούσιο με βαθύ σοκολατένιο χρώμα και υψηλή αντοχή.  

*Οι φακοί των γυαλιών ηλίου Maragu είναι κατάλληλοι για μακρόχρονη χρήση, προστατεύοντας από την ηλιακή ακτινοβολία UVA & UVB και προέρχονται από την αναγνωρισμένη εταιρεία οπτικών Divel (http://www.divelitalia.it/). Δίνουμε έμφαση στη χρήση των πιο ποιοτικών υλικών γι’ αυτό και κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου Maragu συνοδεύεται από εγγύηση αυθεντικότητας για τους φακούς Divel.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΙΔΗΣ

Ο σχεδιαστής

Ο Γιώργος Δρακίδης από τα πρώτα κιόλας χρόνια των σπουδών του στο σχέδιο και τη βιομηχανική τέχνη εκφράζει μέσα από τα έργα του όλες τις εικόνες και τα συναισθήματα που ο ίδιος έχει βιώσει από όλα τα σημεία του πλανήτη που έχει βρεθεί και ζήσει.

Η τέχνη του δίνει έμφαση στις εγκαταστάσεις φωτισμού, τα γλυπτά και το σχέδιο επίπλου ενώ πολλά από τα έργα του βρίσκονται σήμερα σε ιδιωτικές συλλογές.  Τον Οκτώβριο του 2012 ο Γιώργος Δρακίδης κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο της τέχνης με το γλυπτό “Scorpio” δηλώνοντας τη δύναμη που πάντα μας εμπνέει και κινητοποιεί ενώ έχει αναλάβει τη διακόσμηση πολλών αναγνωρισμένων δημόσιων χώρων στην Ελλάδα αλλά και ιδιωτικών κατοικιών.

Το στυλ του χαρακτηρίζεται από την καλλιτεχνική ανεξαρτησία της pop art που γνώρισε και αγάπησε όταν ζούσε στο Λονδίνο αλλά και την καλλιτεχνική αρχή που βίωσε στην Ισπανία ότι “το σχέδιο απαιτεί τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων και φωτός”. Όλα τα σχέδια και έργα του Γιώργου Δρακίδη ολοκληρώνονται βάσει της βαθιάς του επιθυμίας να αγγίξει το κοινό του και να το προσελκύσει να βιώσει τη μαγεία μαζί του.

Ο ίδιος μανιώδης συλλέκτης γυαλιών συνδυάζει στο νέο του project, τα ελληνικά γυαλιά από ξύλο Maragu, την αγάπη του για το σχέδιο αλλά και για τον υπέροχο κόσμο της θέασης των πραγμάτων.

Ανακαλύψτε τη συλλογή στο http://maragu.co/eshop/ κι ελάτε κι εσείς με εμάς σε αυτόν τον τόπο όπου The sun always shinesin Maragu

S: http://maragu.co/eshop/  / T. +30 216 700 6915 / E: info@maragu.co /  F: maragu eyewear

 

 

 

 

Vicky StoukiComment