Η συλλογή Conscious Exclusive 2017 της H&M αναδεικνύει την ομορφιά της αειφορίας

Η ομορφιά κι ο κόσμος των αισθήσεων βρίσκονται στην καρδιά της συλλογής Conscious Exclusive της H&M για το 2017. Κάθε κομμάτι είναι φτιαγμένο από πιο αειφόρα υλικά, μεταξύ των οποίων το BIONIC® – ένας πολυεστέρας κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα που προέρχονται από τις ακτές. Είναι μια συλλογή φτιαγμένη για ειδικές περιστάσεις, η οποία θα αρχίσει να διατίθεται σε περίπου 160 καταστήματα H&M παγκοσμίως αλλά και online στις 20 Απριλίου.

«Για τη φετινή συλλογή Conscious Exclusive στην H&M, δεν σκεφτήκαμε μόνο το look των κομματιών αλλά και την αίσθηση και τον ήχο τους. Είναι μια συλλογή που σκοπό έχει να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις, αλλά και την επιθυμία μας να είμαστε πιο αειφόροι σε ό,τι κάνουμε», λέει η Pernilla Wohlfahrt, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού και καλλιτεχνική διευθύντρια της H&M.

Κάθε κομμάτι στη γυναικεία συλλογή Conscious Exclusive συνδυάζει τη δροσιά της άνοιξης και την ψυχή της αειφορίας. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα αιθέριο φόρεμα με αέρινες πιέτες, φτιαγμένο εξολοκλήρου από BIONIC® – έναν πολυεστέρα κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα απόβλητα που προέρχονται από τις ακτές. Παιώνιες και μιμόζες έχουν αποτυπωθεί με μεταξοτυπία και κατόπιν έχουν παραμορφωθεί για να δημιουργήσουν ονειρικές στάμπες, ενώ η ζωγραφισμένη με το χέρι εικόνα μιας γυναίκας που ονειροπολεί έχει ραφτεί με καπιτονάρισμα πάνω σε ένα εξαιρετικά μαλακό μπουφάν.

Η συλλογή Conscious Exclusive εκφράζει το πνεύμα της νύχτας, ειδικά με την αισθησιακή λάμψη και υφή που χαρίζουν οι παγιέτες σε ένα κοντό κοκτέιλ φόρεμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης μια νέα παραλλαγή του σμόκιν ως lounge σακάκι από βιολογικό μετάξι και ντιαγκονάλ TENCEL®, με παντελόνι που τελειώνει παιχνιδιάρικα με φραμπαλάδες.

«Η συλλογή Conscious Exclusive της H&M δείχνει πώς γίνεται το άριστο στυλ να λαμβάνει υπόψη του τον πλανήτη, για να συμβάλλει στην προστασία του για το μέλλον. Είναι μια τόσο πολυπόθητη συλλογή, με κομμάτια από πιο αειφόρα υλικά, που θα θέλεις να τη φοράς για πολλές σεζόν», λέει η Natalia Vodianova, το πρόσωπο της καμπάνιας.

Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν μια διχτυωτή τσάντα φτιαγμένη εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα απόβλητα που προέρχονται από τις ακτές, καθώς και πρωτότυπα και κομψά σκουλαρίκια φτιαγμένα από ανακυκλωμένο γυαλί και πλαστικό. Εκτός από μια ειδική περιορισμένη συλλογή με ανδρικά κομμάτια, η συλλογή Conscious Exclusive περιλαμβάνει για πρώτη φορά και μια επιλογή προϊόντων για παιδιά, όπως όμορφα, μικρά τούλινα φορέματα, απίστευτα μαλακά σακάκια με αδρή υφή και παντελόνια με μια γοητευτική αίσθηση street style.

Επίσης, για πρώτη φορά, η Conscious Exclusive περιλαμβάνει και αρώματα, με ένα σετ από unisex οικολογικά έλαια που μπορούν να φορεθούν ξεχωριστά ή να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν ένα προσωπικό, μοναδικό άρωμα.

Η συλλογή Conscious Exclusive αποτελεί βασική πτυχή του προσανατολισμού της H&M προς ένα πιο αειφόρο μέλλον. Σε όλη την γκάμα προϊόντων της H&M, το 26% κατασκευάζεται τώρα από πιο αειφόρα υλικά, και στόχος είναι το ποσοστό αυτό να αυξάνεται κάθε χρόνο. Η H&M έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους σε κάθε γκάμα προϊόντων, όπως το να γίνει το 100% του βαμβακιού της πιο αειφόρο έως το 2020. Όλα αυτά αποδεικνύουν τη δέσμευση της H&M να κάνει μια πιο αειφόρο και καλής ποιότητας μόδα προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση about.hm.com/sustainability.