Μία μοναδική συλλογή, η συλλογή “Archive by Alexa”, ήρθε από την συνεργασία των Marks & Spencer με την Alexa Chung!

Η συλλογή Archive by Alexa φέρνει κοντά το σύγχρονο icon του βρετανικού στυλ, την Alexa Chung, με ένα Brand ορόσημο της Βρετανικής μόδας, τα Marks & Spencer.

Πρόκειται για μία συνεργασία βασισμένη σε μια μοναδική προσέγγιση. Η Alexa και η ομάδα σχεδιαστών των M&S ξεκίνησαν ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού, αξιοποιώντας  τα πλούσια και εκτενή Αρχεία των M&S που βρίσκονται στην πόλη Leeds*, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συλλογή περιλαμβάνει κομμάτια από το 1940 έως το 2000. Από διαχρονικά κομμάτια, όπως η καπαρντίνα Frances σε luxe olive χρώμα, βασισμένη σε αυθεντική καμπαρντίνα του 1950, μέχρι πιο ιδιαίτερα statement κομμάτια, όπως το φόρεμα Eliza με paisley print, μία επαναπροσδιορισμένη ποδιά από την δεκαετία του πενήντα. Όλες οι δημιουργίες της συλλογής αποπνέουν μία πλούσια και εκλεπτυσμένη αισθητική με έντονο το συναίσθημα της νοσταλγίας.

Η υποστηρικτική καμπάνια, φωτογραφήθηκε από τον Tom Craig ενώ η ίδια η Alexa διατήρησε τη δημιουργική επιμέλεια, του ύφους και της κατεύθυνσης. Η Alexa χρησιμοποιεί τις μοναδικές στιλιστικές της ικανότητες και την εμπνευσμένη αισθητική της προσέγγιση, για να αναπαραγάγει εκ νέου τα κομμάτια από τα Αρχεία, ανοίγοντας το δρόμο σε μια μοναδική και συναρπαστική συνεργασία.

Η συλλογή αποτελείται από 26 γυναικεία είδη που έχει επιλέξει και επιμεληθεί προσωπικά η Alexa σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιαστών των M&S. Τα σχέδια από τα Αρχεία ξαναζωντανεύουν, χρησιμοποιώντας τη μοναδική στιλιστική προσέγγιση της Alexa. Χρησιμοποιώντας μοντέρνες συνθέσεις υφασμάτων  και μια ανανεωμένη χρωματική παλέτα, δημιουργείται μια  σύγχρονη γυναικεία συλλογή που διέπεται από την κληρονομιά των M&S.

 

Archive By AlexaΗ Alexa Chung σχολιάζει:

“Πάντα είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τα Marks & Spencer. Είμαι ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος αυτού του ξεχωριστού και μοναδικού project. Υπήρχε κάτι πολύ συγκινητικό στο να κοιτάς πίσω στη βρετανική μόδα και κοινωνική ιστορία, με την οποία είναι συνώνυμα τα M&S”.

 

Η Belinda Earl, Style Director των Marks & Spencer σχολιάζει:

«Η στενή συνεργασία με την Alexa σε αυτό project ήταν ένας συναρπαστικός τρόπος για να δημιουργήσουμε μια συλλογή, που είναι αποτέλεσμα περισσότερο επαναπροσέγγισης,  παρά σχεδιασμού. Ήμασταν σε θέση να ανατρέξουμε σε περασμένες δεκαετίες και να επαναπροσδιορίσουμε την αισθητική αυτής της συλλογής, “παίζοντας” με επιρροές από τις δεκαετίες του ΄40,΄60,΄80 αλλά ακόμα και το σήμερα, τονίζοντας πόσο διαχρονικά και σύγχρονα μπορούν να είναι η ποιότητα και το στυλ ».

 

Steve Rowe, Chief Executive Officer for Marks & Spencer σχολιάζει:

“Ήταν μια εξαιρετικά αποκαλυπτική εμπειρία το να δώσουμε στην Alexa πλήρη πρόσβαση στα αρχεία της εταιρείας μας. Η ιστορία των Marks & Spencer είναι τεράστια και ο ποιοτικός σχεδιασμός ήταν ανέκαθεν ο κυρίαρχος στόχος μας· συνεπώς, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τα κλασικά σχέδιά μας καθώς και τη μοναδική μάτια και στιλιστική προσέγγιση της Alexa, «γεννήθηκε» η συνεργασία μας. Μια νέα γυναικεία συλλογή, επιμελημένη από την Alexa με επίκεντρο την Βρετανική κληρονομιά”.

Αυτό είναι το πρώτο από τα M&S &’ ** projects, μίας σειράς μοναδικών και αποκλειστικών συλλογών σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές, fashion icons και άλλα brands.

Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας της νέας συλλογής και στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες ένα ξεχωριστό media event στο The Image Gallery, όπου αρχισυντάκτες και fashion editors από τα μεγαλύτερα μέσα καθώς και δημοφιλείς fashion και lifestyle bloggers είχαν την ευκαιρία να δουν πρώτοι από κοντά τα μοναδικά κομμάτια της πολυαναμενόμενης συλλογής, να τα δοκιμάσουν και να φωτογραφηθούν.

 

Η συλλογή Archive By Alexa, αποτελείται από 26 κομμάτια και διατίθεται σε 8 επιλεγμένα καταστήματα από 20/04.

Οι τιμές κυμαίνονται από 29,95€ για το Ruth vest two pack, έως 119,95€ για την καπαρντίνα Frances.

#ARCHIVEBYALEXA

Vicky StoukiComment