Η νέα ανδρική συλλογή Zara φέρνει μία νοσταλγική νότα της περιόδου 1920-1940 συνδέοντας το επαγγελματικό με το casual στυλ

Η έμπνευση της ανδρικής Zara συλλογής για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 έρχεται από τα παλιά παραθεριστικά θέρετρα, όπως φαίνεται από τα ελαφρά ξεθωριασμένα ριγέ καλοκαιρινά ρούχα και τα ραβδωτά υφάσματα που παραπέμπουν στο dandy style και τα καλοραμμένα ρούχα. Δόσεις military εμφανίζονται σαν καμουφλάζ, ξεθωριασμένη όψη, ασύμμετρες λεπτομέρειες και patches. Πουκάμισα σε στυλ safari και Mandarin και παντελόνια με πιέτες φοριούνται καθημερινά, ως βασικά ρούχα.

Οι ναυτικές αναφορές που εμφανίζονται σε ριγέ μοτίβα και τα μικρο-τυπώματα στα ρούχα απαλύνονται ώστε να δημιουργούν μια νοσταλγική νότα της περιόδου 1920-1940.

Μια βασική τάση που διατρέχει την κολεξιόν είναι αυτή των σπορ, προσδίδοντας στα διαφορετικά στυλ το στοιχείο της πρακτικότητας και του μοντέρνου, ενώ παράλληλα προσφέρει ευελιξία και συνδέει το επαγγελματικό στυλ με το casual. Εδώ περιλαμβάνονται κομμάτια όπως αδιάβροχα, μαλακά jackets, τεχνικά υφάσματα και φόρμες που συνδυάζουν την κλασική ραφή με το σπορ look.

Vicky StoukiComment