Η μοναδική Δάφνη Βαλέντε, μας μιλάει για τον "Τρωικό Πόλεμο"!

Αγαπημένη Δάφνη μάθαμε με μεγάλη χαρά για την συνεργασία σου με το υπερθέαμα "Τρωικός Πόλεμος" που ανεβαίνει στο Παλλάς από την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.  Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία?  Θέλεις να μας πεις όλες τις λεπτομέρειες? 

Με πήρε τηλέφωνο ο Μανώλης  Παντελιδάκης, σκηνογράφος και ενδυματολόγος της παράστασης και μου ζήτησε αν θα ήθελα να ντύσω την Δούκισα Νομικού και την Ντορέττα Παπαδημητρίου για τον Τρωικό Πόλεμο.  Εγώ εξήγησα ότι θα μπορούσα να παραχωρήσω κάποια vintage φορέματα από την προσωπική μου συλλογή, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν εργάζομαι και έτσι έγινε. Με χαροποίησε πολύ αυτή η συνεργασία γιατί αγαπώ πολύ το θέατρο και το συγκεκριμένο έργο είναι ένα μουσικοχορευτικό show με τρομερή ενέργεια και με την αισθητική της Αρχαίας Ελλ τοάδας που ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για την δουλειά μου.

 

 

Πως επέλεξες ποιες από τις καταπληκτικές σου δημιουργίες θα χρησιμοποιήσεις για το συγκεκριμένο έργο?

Επέλεξα από τα λίγα κομμάτια που έχω στην συλλογή μου, βάσει της εικόνας που ήθελαν να δώσουν στους ρόλους της Ωραίας Ελένης, της Αφροδίτης και της Ίριδας, η σκηνοθέτης Σοφία Σπυράτου και ο Μανώλης Παντελιδάκης. Κυρίως επιλέξαμε φορέματα με κίνηση και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία.

Μέχρι πότε θα παίζεται ο "Τρωικός Πόλεμος" στο Παλλάς?

Θα παίζεται  κάθε Σάββατο και Κυριακή  σε δυο παραστάσεις 11.30 και 15.00 γιατι απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και θα έχει διάρκεια έως την Κυριακή των Βαΐων και ίσως παραταθεί μέχρι τον Μάιο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου?  Έχεις δρομολογήσεις κάποιο άλλο project?

 Είμαι σε φάση αναζήτησης γιατί μου είναι δύσκολο να ζω χωρίς να δημιουργώ, ελπίζω να δούμε κάτι θετικό να συμβαίνει στα οικονομικά της πατρίδας μας, αλλιώς θα πρέπει να στρέψω τις  όποιες δραστηριότητες μου στο εξωτερικό σύντομα.

 Δάφνη σ' Ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το νέο σου εγχείρημα!  Θα έρθω να παρακολουθήσω τον "Τρωικό Πόλεμο" και να θαυμάσω τις δημιουργίες σου!  Καλή Επιτυχία!

 

Vicky StoukiComment