The Artians εκεί όπου η Ζωγραφική συναντάει την Μόδα!

Χαίρομαι που σας γνωρίζω Artians,  Σοφία Βαγενά και Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου! 

Γνωρίζω ότι είσαστε παιδικές φίλες εκτός από συνεργάτιδες.  Σοφία είσαι ζωγράφος και εσύ Κωνσταντίνα designer.  Πως ξεκίνησε η ιδέα ώστε να δημιουργήσετε την δική σας Συλλογή ρούχων?  Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Η συλλογή μας ξεκίνησε από την ιδέα να συνδυάσουμε σε μια σειρά ρούχων την τέχνη με τη μόδα.  Σκεφτήκαμε να σχεδιάσουμε ρούχα που η λεπτομέρεια τους θα τα έκανε διαφορετικά.

 

Πως εμπνευστήκατε το όνομα The Artians?                   

Θέλαμε να βρούμε ένα brand name το οποίο με μια λέξη θα περιέγραφε την έμπνευση μας.  Η πρώτη συλλογή που σχεδιάσαμε ήταν οι εφτά art figures,οι "κούκλες" που τις ονομάσαμε the artians θέλοντας να τις χαρακτηρίσουμε με αυτό.  Είναι κορίτσια που ζουν στο πλανήτη "art"!

 

Κατοικείτε και δημιουργείτε την Συλλογή σας στην όμορφη Πάτρα!  Πως αποφασίσατε να παραμείνετε στη Πάτρα και δεν μπήκατε στον πειρασμό όπως οι περισσότεροι να μετεγκατασταθούν στη Αθήνα?

Η αλήθεια είναι ότι όλη η υπόλοιπη ζωή μας, οικογενειακή, κοινωνική είναι οργανωμένη στη Πάτρα.  Aπό την άλλη, επειδή δραστηριοποιούμαστε κυρίως στο internet δεν αντιμετωπίσαμε καμιά δυσκολία να παραμείνουμε σε μια μικρότερη πόλη που αναμφισβήτητα η καθημερινότητα σε αυτή είναι πιο απλή και πιο boheme, πράγμα που ομολογουμένως μας αρέσει πολύ!

 

Την Συλλογή σας την βρίσκουμε μόνο στο e-shop σας http://www.theartians.com  ή την διαθέτετε και σε κάποια επιλεγμένα καταστήματα?

Προς το παρόν το βασικό σημείο πώλησης των ρούχων μας είναι το e shop. Αλλά σε λίγους μήνες τα ρούχα θα βρίσκονται και σε κάποιους επιλεγμένους χώρους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχετε επτά διαφορετικές Συλλογές, μέσα από τις οποίες φαίνεται η δημιουργικότητα, η φαντασία και η καλλιτεχνική σας φύση!  Πως θα τις χαρακτηρίζατε?

Υπάρχει η συλλογή "art figures" που αποτελείται από τις εφτά φιγούρες που έχουμε σχεδιάσει και είναι φιγούρες που έχουν στοιχεία από ζωγραφικά έργα και προσωπικότητες του 20ου αιώνα. 

Η συλλογή "no superstition" που στα prints δανειζόμαστε στοιχεία από street art, τέχνη την οποία θαυμάζουμε.

Η συλλογή "rock around the clock" όπου ονομάστηκε έτσι λόγω του ότι αποτελείται από ρούχα που φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ.

Η συλλογή "urban unurban" που ακολουθεί τις τάσεις του streetwear.

Η συλλογή "fit 'n fit" με ρούχα για τις in action ώρες μιας γυναίκας.

Η συλλογή 'the artians go bl&wh"όπου είναι κομμάτια απ’ όλες τις συλλογές με κοινό χαρακτηριστικό τον συνδυασμό άσπρου μαύρου.

Και τέλος η συλλογή "artreat" όπου είναι t-shirts με prints που απευθύνονται σε νέα κορίτσια.

Πως εμπνέεστε για να δημιουργήσετε μία νέα Συλλογή?

Ο σχεδιασμός ξεκινάει από μία εικόνα σ’ ένα δρόμο, ένα ζωγραφικό έργο, μία φωτογραφία και κάποιες φορές μελετώντας έναν ζωγράφο.  Και οι δυο μαζί προσθέτουμε, αφαιρούμε, δημιουργούμε ένα κολλάζ που άλλες φορές ενθουσιαζόμαστε με το αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν και φορές που η ιδέα δεν μας βγαίνει και τα παρατάμε

Ποια διαχρονικά κομμάτια θα πρέπει να έχει μία γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της?

Ως λάτρεις του αυθόρμητου, του αυθεντικού και κυρίως του αντισυμβατικού τρόπου ντυσίματος ,για εμάς δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε διαχρονικά κομμάτια. Κι επειδή στην εποχή που ζούμε, όπου η λέξη πολυτέλεια επαναπροσδιορίζεται, πιστεύουμε ότι τα ρούχα που επιλέγει η κάθε γυναίκα πρέπει να αντανακλούν την προσωπικότητα της, τα ταξίδια της, αυτά που της αρέσει να κάνει και γενικότερα το life style της.

 

Τι είναι Must και θα πρέπει να αποκτήσουμε τον Χειμώνα 2014?

Μάλλον ένα cardigan με τις "βαλίτσες "του Ακριθάκη για να "ταξιδέψετε" και ίσως κι ένα wing suit jacket για να "πετάξετε".

Τα ρούχα σας μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Πως θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε ένα πρωινό ντύσιμο σε απογευματινό ή ακόμη και βραδινό?

Από άποψη, τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι βαμβακερά, γι´ αυτό ακριβώς τα the artians είναι ρούχα που εύκολα μπορείς να τα φορέσεις το πρωί μέχρι το βράδυ. Για παράδειγμα η "mermaid" φούστα μ ένα t-shirt φοριέται το πρωί με sneakers, ενώ το βράδυ φορώντας ένα σακάκι και ψηλοτάκουνα μποτάκια .

 

Θα θέλατε να μας αποκαλύψετε τι θα έχει η Συλλογή σας για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2014?

Για την άνοιξη καλοκαίρι 2014, ετοιμάζουμε μακριά καφτάνια και φορέματα με πολύχρωμα prints, μία σειρά t- shirts με art prints και άνετες παντελόνες για yoga στη παραλία. Όλη η συλλογή είναι φτιαγμένη από φίνο βαμβάκι και στολισμένη με artwork prints.

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας?

Τα σχέδια μας πάντα τα ταυτίζουμε με τα όνειρα μας.  Ονειρευόμαστε λοιπόν οι the artians να φοριούνται όλο και από περισσότερες γυναίκες, έτσι ώστε εμείς να έχουμε την πολυτέλεια να παραμείνουμε δημιουργικές.

 

Σοφία και Κωνσταντίνα χάρηκα πάρα πολύ που σας γνώρισα!  Είμαι σίγουρη ότι είσαστε ένα δίδυμο που θα μας απασχολήσει πολύ έντονα στον άμεσο μέλλον!  Καλή Χρονιά!!! Καλή επιτυχία και εύχομαι τα όνειρα σας και η αστείρευτη δημιουργικότητα σας να είναι η πυξίδα σας! 

 

EShop: http://www.theartians.com 

Official FB page:   https://www.facebook.com/theartianscollection

Vicky StoukiComment