Ο κόσμος της Μόδας μέσα από το νήμα του Nassos Ntotsikas!

NassosNtotsikas Portrait Half II.jpg

O Nassos Ntotsikas είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους σχεδιαστές μόδας ο οποίος έχει αναμφισβήτητα ξεχωρίσει έχοντας ως βάση των δημιουργιών του το πλεκτό και χαράζοντας μία καινούρια σχολή στην Ελληνική μόδα!

Γνωρίζοντας τον Νάσο μέσα από την συνέντευξη που θέλω να μοιραστώ μαζί σας αξίζει να αναφέρω ότι με κέρδισε και ως προσωπικότητα μέσα από την ευγένεια του, την απλότητα του καθώς και την θετική του ενέργεια.

Πως αποφάσισες να εξειδικευτείς στο πλεκτό;

Το πλεκτό υπήρχε πάντα στη ζωή μου μιας κι η γιαγιά μου έπλεκε συστηματικά και πραγματικά απολάμβανα κάθε φορά να την κοιτάζω αλλά και να την βοηθάω να ξεμπλέκει τα νήματα της με την ανέμη! Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που έχω χρησιμοποιήσει την ανέμη ως λογότυπο του brand μου. Κατόπιν και αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο σχέδιο μόδας και την κατασκευή κουστουμιού-ενδυματολογίας στην Accademia di Costume e di Moda di Roma, ακολούθησε ένας κύκλος εξειδίκευσης στο πλεκτό μετά από παρότρυνση των καθηγητών μου οι οποίοι εντόπισαν την κλίση μου. Έπειτα η επαγγελματική μου εμπειρία σε μια από τις μεγαλύτερες πλεκτοβιομηχανίες της Ευρώπης κι οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα στο χώρο του πλεκτού επιβεβαίωσαν μέσα μου πως αυτό που αγαπώ να σχεδιάζω είναι το πλεκτό.

Πες μας τρία επίθετα που σε χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητα;

Δημιουργικός, χαμογελαστός, ευαίσθητος και συνάμα επίμονος!

Τι είναι αυτό που σου δίνει ενέργεια και δύναμη;

Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, οι συνεργάτες μου! Η στήριξη και το feedback από όλους αυτούς αλλά και από τα καταστήματα και τους πελάτες που συνεργάζομαι. Ένα ταξίδι, μια όμορφη εικόνα που θα συναντήσω στο δρόμο μου, μια βόλτα με τον σκύλο μου. Ένα παιδί που χαμογελά, πρόσωπα χαρούμενα, ‘γεμάτα’, καταστάσεις που εκπέμπουν αισιοδοξία και με κάνουν να χαμογελώ...ευτυχώς είναι τόσα πολλά!

Αποφάσισες να δραστηριοποιηθείς επιχειρηματικά κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας με πολύ μεγάλη επιτυχία! Τί είναι αυτό που σε ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Εργαζόμουν σε μία μεγάλη εταιρία ως υπεύθυνος δημιουργικού τμήματος και λόγω κρίσης βρέθηκα άνεργος όπως και πολλοί άλλοι νέοι. Έχοντας μία πολύ καλή προυπηρεσία στον χώρο της μόδας κι έχοντας περάσει από διάφορα στάδια ήδη, θεώρησα πως είχε έρθει πλέον η ώρα για την δική μου πρόταση. Έπειτα από μία έρευνα διαπίστωσα πως υπήρχε ένα κενό στο premium πλεκτό, ειδικότερα σε μία τιμή προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα. Πήρα λοιπόν το ρίσκο να κάνω πράξη αυτό που ξέρω καλά βασισμένος στις δικές μου δυνάμεις, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κεφάλαιο, αλλά με εφόδια την πείρα, την αγάπη μου για αυτό, καθώς και το όποιο ταλέντο μου. Στην πορεία, κάποιοι άνθρωποι με στήριξαν, έγιναν συνεργάτες μου, όπως ο Μιχάλης Πάσσος, ο οποίος έχει αναλάβει το εμπορικό/marketing κομμάτι αλλά και άλλοι. Τελικά, αισθάνομαι ευτυχής που ξεκίνησα εν μέσω κρίσης καθώς όλο αυτό χτίζεται με αργά και σταθερά βήματα, έχοντας, πιστεύω, γερές βάσεις!

Έχεις δηλώσει πως οι ωραιότερες γυναίκες είναι οι Ελληνίδες! Τί θα πρέπει να κάνουμε ώστε να αναδείξουμε καλύτερα την Μεσογειακή μας ομορφιά;

Η Μεσόγειος, και ειδικότερα η Ελλάδα έχουν πράγματι τις πιό όμορφες, αληθινές γυναίκες! Δεν στέκομαι μόνο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά και στην προσωπικότητα, καθώς οι Ελληνίδες έχουν αποδείξει δια μέσου του χρόνου ότι η προσωπικότητά τους είναι από τα πιό δυνατά τους στοιχεία. Όσο για το τί πρέπει να κάνετε, απλά να αναδείξετε την προσωπικότητα αυτή, μένοντας πιστές στον εαυτό σας και τα ‘θέλω’ σας, υιοθετώντας μόνο τις τάσεις που σας ταιριάζουν και όχι ότι προστάζει η μόδα.

Τι χαρακτηρίζει την Συλλογή σου για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2013/14; Μπορείς να μας δείξεις κάποιες από τις καταπληκτικές σου δημιουργίες;

Πρόκειται για μία συλλογή αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες, κρατώντας το γνώριμο ύφος μου, προσθέτοντας όμως στοιχεία που την κάνουν πιο ιδιαίτερη. Ρίγες, γεωμετρικά σχέδια, λάμψεις, όγκοι αλλά και πολύ θηλυκές γραμμές.

Σχήματα γεωμετρικά που φέρνουν στο νου ιστό αράχνης, ρίγες αλλά και η αναγνωρίσιμη πια πλέξη σε κομψές, μονόχρωμες δημιουργίες. Καθαρές γραμμές αλλά και όγκοι.  Ένα ασπρόμαυρο παιχνίδι με flash χρώματος και λάμψεις. Θηλυκά, αέρινα και σοφιστικέ συνθέτουν τη νέα συλλογή υπό τον τίτλο Black Widow.

Μπορείτε να δείτε την συλλογή στην ιστοσελίδα μας nassosntotsikas.com http:/ /www.nassosntotsikas.com  

 

Τί θα πρέπει να προσθέσουμε στην γκαρνταρόμπα μας το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2013/14;

Οπωσδήποτε πλεκτά! Έντονα κοσμήματα και αξεσουάρ. Ρούχα με rock στοιχεία και λάμψεις!

Μπορείς να δώσεις κάποια tips & tricks για κάθε σωματότυπο δίνοντας ίσως μεγαλύτερη βαρύτητα στον σωματότυπο αχλάδι που χαρακτηρίζει τις περισσότερες Ελληνίδες;

Η καλύτερη συμβουλή, που εφαρμόζει σε όλους τους σωματότυπους είναι απλή: μην προσπαθείτε να κρύψετε τις ατέλειες αλλά αντίθετα αναδείξτε, τονίστε τα δυνατά σας σημεία!

Οι δημιουργίες σου δειγματίζονται και στο εξωτερικό! Σε ποιές χώρες έχει παρουσία η συλλογή σου και ποιά είναι τα επόμενα σχέδια σου όσον αφορά την παρουσία σου σε άλλες χώρες;

Η συλλογή έχει ήδη παρουσία στην αγορά της Ισπανίας και της Αιγύπτου. Από κοινού με τους συνεργάτες μου κάνουμε ήδη κάποιες κινήσεις για περαιτέρω ανοίγματα, ωστόσο είναι πρώιμο να πω κάτι συγκεκριμένο!

Έχεις επιτυχημένες συνεργασίες τόσο σε τηλεοπτικές σειρές όσο και στον κινηματογράφο και διαφημιστικά σπότ! Είναι στα άμεσα σχέδια σου κάποια άλλη παρόμοια συνεργασία;

Νομίζω πως έχω κλείσει με το κομμάτι αυτό αν και ποτέ δεν λέω ποτέ! Για την ώρα είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην δική μου συλλογή, παρόλα αυτά θα ήθελα κάποια στιγμή να σχεδιάσω κουστούμια για το θέατρο.

Πού μπορούμε να βρούμε την νέα σου συλλογή;

Όσον αφορά την Ελλάδα, σε κάποια επιλεγμένα καταστήματα, όπως: ToFlirt (Ν. Ερυθραία), HQ Boutique (Αγ. Στέφανος), 7th Thought (Χαλάνδρι), Elize (Ηλιούπολη), South Vintage (Γλυφάδα), The Brands (Κόρινθος & Κιάτο), Tesoro (Θεσσαλονίκη), Monroe (Χίος), Sandro (Ρόδος) ενώ πιθανότατα θα προστεθούν μερικά ακόμη (Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στην ιστοσελίδα  http:/ /www.nassosntotsikas.com   και την σελίδα του facebook https://www.facebook.com/NtotsikasNassos?fref=ts).

Ποιά είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Περαιτέρω εδραίωση στην Ελλάδα, άνοιγμα σε περισσότερες αγορές του εξωτερικού αλλά και ενδυνάμωση της συλλογής νυφικών!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις εύστοχες ερωτήσεις που μου έθεσες!

Ευχαριστώ πολύ τόσο εσένα Νάσο όσο και τον συνεργάτη σου Μιχάλη Πάσσο για την αποδοχή της πρότασης και για την ευκαιρία που είχαμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα!

Συγχαρητήρια για τις ξεχωριστές σου δημιουργίες και Καλή Επιτυχία!!!  

 

Photo | Michail Lavdiotis

MakeUp Artist | Antonis Papastavrou

Models | Mihaela & Julie

Vicky StoukiComment